Home » Zo financier jij jouw vakantie als je het niet zo breed hebt

Meer dan de helft van de Nederlanders gaat minstens een keer per jaar op vakantie naar het buitenland. Dit kan wintersport zijn, al gaan veel mensen ook heerlijk voor het opzoeken van de zon. Toch is er een grote groep Nederlanders die nooit op vakantie gaat. De voornaamste oorzaak hiervan is geldgebrek. Maar ook wanneer je het niet zo breed hebt, kun je een vakantie financieren. Lees hier hoe.

Spaar het hele jaar door

Veel mensen beginnen te laat met sparen voor een vakantie. Dit zorgt ervoor dat zij als de vakantie moet beginnen bijna geen geld hebben. Probeer dus het gehele jaar door te sparen voor jouw vakantie. Alle kleine beetjes helpen hierbij. Als je bijvoorbeeld iedere maand vijftig euro opzijlegt om in de zomer op vakantie te kunnen gaan, dan heb je na een jaar al zeshonderd euro bij elkaar gespaard. Natuurlijk is het wel nodig dat je dan het hele jaar volhardend blijft, anders heb je er nog niks aan.

Sluit een persoonlijke lening af

Mocht je heel graag op vakantie willen maar het geld even niet voorhanden hebben, dan kun je eventueel een persoonlijke lening afsluiten. Een persoonlijke lening is een lening die bedoeld is om persoonlijke dingen aan te schaffen, waaronder ook een vakantie kan vallen. Door middel van een lening als deze kun je jouw vakantie financieren waardoor je daarna weer extra hard aan de slag kunt met hernieuwde energie. Op een vakantie rust je helemaal uit en kom je vaak tot nieuwe inzichten. Het is best wel een soort investering dus. Let wel op, want als je na de vakantie krom moet liggen om de lening af te lossen en je vaste lasten te voldoen… dan kan het je achteraf alleen maar stress opleveren. Bereken dus of je je de lening kunt veroorloven.

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Iedereen heeft wel een bergruimte in huis waar allemaal spullen gestald staan waar al jaren niet naar wordt omgekeken. Ruim deze een keer op en ontdek allemaal spullen waar je graag vanaf wil. Je kunt deze bijvoorbeeld op Marktplaats of een rommelmarkt verkopen. Als je veel kleding hebt kun je deze ook naar een speciale winkel brengen die deze voor jou verkoopt. Verder zijn er ook veel verkoopsites voor kleding, denk bijvoorbeeld aan United Wardrobe. Je kunt het hele jaar door je spullen verkopen en het geld bijvoorbeeld in een spaarpot doen. Zo spaar je op een makkelijke manier voor je vakantie.

Probeer extra te werken

Als je op vakantie wilt, dan heb je geld nodig. Een van de meest voor de hand liggende manieren van geld bemachtigen is werken. Probeer dus extra te werken. Misschien is er nog een weekendbaantje of een baantje in de avonduren waarmee je iets extra’s kunt verdienen. Probeer ook naar je talenten te kijken. Misschien kun je weleens op een aantal kinderen uit de buurt passen of fluiten bij een voetbalwedstrijd. Dit zijn allemaal manieren om snel wat bij te verdienen om een vakantie te kunnen financieren. Of denk na over het knutselen van producten die je goed kunt maken en verkoop deze via Etsy.

Kies voor aanbiedingen

Via verschillende vakantiesites kun je mooie aanbiedingen scoren. Dit kan door de juiste site te gebruiken, maar ook door heel erg op tijd of juist heel vroeg voor vertrek te boeken. Denk aan last minutes. Je kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan iets als srprs.me, waarbij je een bepaald bedrag in moet leggen en je beschikbare periode. Het bedrijf zoekt dan een bestemming voor je uit. Hierdoor kan het zijn dat je tegen een prikkie naar een heel vette locatie gaat.

Share This