Selecteer een pagina

Terug van weggeweest in het programma van Offshore Yacht Charter zijn Portugal en Spanje! Eind augustus steekt zeiljacht ‘Cherokee’ over van Bretagne naar Asturias in het Noorden van Spanje. De Cherokee blijft op de Atlantische oceaan, waardoor de tropische temperaturen en massa toerisme zoals op de Middellandse zee vermeden worden. Het Noordwesten van Spanje is een schitterend vaargebied met prachtige fjorden (Ria’s), authentieke vissersdorpjes en spierwitte lege stranden.

Zeiljacht Cherokee is een snel en comfortabel 16 meter lang zeiljacht met een prachtig teakdek en ruime kuip. Er zijn slaapplaatsen voor 8 passagiers plus twee bemanningsleden. In de kajuit is een ruime zithoek met keuken er zijn natuurlijk ook wc’s en douches aan boord.

Na Spanje zeilt de Cherokee verder naar het Zuiden langs authentiek Portugal en ook prachtige steden zoals Porto en Lissabon. Ook hier geen massatoerisme, maar authentieke vissershavens met mooie oude gebouwen uit vervlogen tijden.

Aan de westkust van Spanje en vooral Portugal staat een constante windrichting, de Nortada, of ook wel “Portugese Noord”. Dat betekend relaxed zeilen met ruime wind. In het algemeen komt deze wind vanaf 12 uur opzetten en neemt in de middag flink toe tot zonsondergang. Daardoor kan er rustig ontbeten worden, met daarna een fantastisch mooie en spectaculaire zeildag op de azuurblauwe oceaan.

Zeilvakantie met sightseeing (categorie C)

Uniek bij Offshore Yacht Charter is dat er tijdens de zeilvakanties ook tijd is voor sightseeing. In het zeilvakantie vaarschema kunt u bij deze ‘categorie C’ reizen in de reis omschrijving lezen waar en wat de mogelijkheden zijn. Op sommige dagen zijn bijvoorbeeld de afstanden wat korter, zodat er na het zeilen tijd over blijft voor een mooie wandeling. Maar tijdens sommige zeilvakanties blijft de Cherokee bijvoorbeeld een dag liggen in de haven voor een excursie aan wal. De land excursies variëren van een mooie wandeling tot bus tripjes. Zo staat in Portugal o.a. het sprookjesachtige Sintra op het programma en in Spanje is een wandeling op de Islas Cies letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

Zeilervaring heeft u niet nodig voor deze zeilvakanties, de bemanning is ervaren en gediplomeerd en legt alles uit, daarna bepaald u zelf of u fanatiek mee wilt doen of gewoon wilt genieten en relaxen. Behalve de schipper vaart er ook een bootsman/vrouw mee die ook kookt.

De zeilvakanties van Offshore Yacht Charter zijn duurzaam, aangezien zeiljacht “Cherokee’ voornamelijk wordt voortbewogen door de wind en stroming, zo legt de Cherokee gemiddeld 300 kilometer per week af. Een zonnepaneel en windgenerator laden de accu’s. Daarnaast worden aan boord biologisch afbreekbare producten gebruikt en wordt er zoveel mogelijk biologisch proviand ingekocht. Voor de liefhebber wordt er graag vegetarisch gekookt.

Zeil mee voor het avontuur van je leven! Bekijk het zeilvakantie vaarschema:
https://www.offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie/ 

Share This