Wil je fantastische foto’s schieten onderwater? Dan is dit iets voor jou

Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk op het gebied van fotografie wat maakt dat iedereen ook steeds creatiever aan het worden is. Een voorbeeld hiervan is het nemen van onderwaterfoto’s met speciale apparatuur. Sublub is hierin bijvoorbeeld gespecialiseerd.

Gebruik een Onderwatercamera voor de perfecte foto 

Het klinkt misschien voor de hand liggend maar om onderwater mooie foto’s te kunnen nemen is het aan te raden om hier een speciale Onderwatercamera voor te gebruiken. Deze camera is geschikt om op diverse dieptes het water in te gaan en heeft een speciale lens om onderwater een foto met perfecte resolutie te maken. Uiteraard zit er verschil in diverse onderwatercamera’s wat betreft diepte, scherpte, compactheid, functies, en prijzen. Ga op zoek naar een camera die perfect aansluit bij jouw behoeftes.  

Een alternatief op de onderwatercamera is je eigen smartphone. Ja je hoord het goed, tegenwoordig zijn er een aantal smartphone modellen die het toelaten om tot een bepaalde diepte onder water foto’s te maken. Denk hierbij wel goed na dat dit een risico is voor je telefoon omdat de telefoon hier in eerste instantie niet voor gemaakt is. Het is een leuke bijkomstigheid maar een professionele onderwatercamera zal jou meer bieden. 

Gebruik naast de Onderwatercamera een snorkel 

Gebruik naast de Onderwatercamera een snorkel

Met de juiste camera op zak ben jij al in staat om een leuke onderwater foto te gaan maken. Toch zijn er een aantal dingen die handig zijn om te overwegen qua aanvullend materiaal. Een voorbeeld hiervan is een snorkel. Door het gebruik van een snorkel kan jij langer onder water blijven omdat je kan blijven ademen. Dit maakt dat je dus onderwater ook langer de tijd hebt om een goede foto te maken en is dat kans groter op een perfect resultaat. Kan jij nou heel lang je adem inhouden? Dan is een snorkel of duik masker misschien niet nodig, wel zal het enige comfort met zich meebrengen. 

Naast de snorkel is ook een duikbril of onderwaterbak erg populair en handig. Natuurlijk zal je er iets minder flatteus uitzien met een duikbril op je hoofd, toch werkt dit een stuk beter dan zonder. Zonder duikbril is de kans namelijk groot dat je je ogen dicht gaat knijpen of dat je te veel water in je ogen krijgt. Dit zal op de foto ook niet erg optimaal zijn. Kies daarom voor een mooie snorkel en duikbril voor optimaal gemak tijdens het schieten van de foto’s. 

Kies een geschikte locatie voor de shoot 

Nu jij voorzien bent van alle apparatuur om een geslaagde onderwater foto te maken is het belangrijk om een locatie uit te kiezen die geschikt is voor het nemen van onderwaterfoto’s. Nu zal de kans groot zijn dat jij in Nederland niet veel plekken natuurwater kan vinden waar het water helder genoeg is om een foto te maken. Een alternatief is dan ook om het in een zwembad te doen. Wil jij echt blauw natuurwater voor de perfecte foto? Dan zal je toch echt een locatie in het buitenland moeten vinden zoals Egypte bijvoorbeeld.