Waarom je met een groepsreis naar Tanzania zou moeten

Rondreizen in Tanzania zijn er in alle soorten en maten. Er zijn reizigers die het liefst individueel op pad gaan, met hun eigen reisgezelschap. Maar groepsreizen worden steeds populairder. En niet voor niets!

Groepssafari’s in Tanzania zijn voornamelijk gericht op soloreizigers of stellen die met een krap budget reizen (of simpelweg van gezelschap houden). Het is de perfecte manier om Tanzania te leren kennen, zonder zelf veel te moeten plannen. Daarnaast biedt een groepsreis naar Tanzania meerdere voordelen.

Denk jij aan een reis naar dit prachtige Oost-Afrikaanse land, maar weet je niet zeker of een groepsreis naar Tanzania wat voor je is? Wij hebben alle voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet!

De voordelen van een groepsreis naar Tanzania

Groepsdeelname is op vele manieren een topidee. Je kunt geld besparen, maakt vrienden voor het leven en leert veel over het land.

Het is een perfecte keuze voor individuele reizigers en stellen, die het leuk vinden om een ​​Afrikaanse reis te delen met gelijkgestemde zielen. Bovendien wordt heel de reis tot in de puntjes geregeld door de organisatie waarbij je boekt.

Dus eigenlijk is een groepssafari perfect als…

  • Je reist met een krap budget
  • Je het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen
  • Je geen zin hebt om alleen te reizen
  • Je het regelwerk liever aan een ander overlaat
  • Je je graag laat verrassen

Lees ook: Waar moet je je reis boeken?

Dit kun je verwachten van reizen met een groep door Tanzania

Dit kun je verwachten van reizen met een groep door Tanzania

Reizen in een comfortabel safarivoertuig

Het ligt er natuurlijk aan bij welke touroperator je boekt, maar je reist tijdens gamedrives bijna altijd in een comfortabel safarivoertuig tijdens. Dit kan een busje of een 4WD zijn.

Een busje vervoert meerdere mensen, dus als je met een grotere groep reist, is dit het meest waarschijnlijk. Vaak wordt een grote groep echter opgesplitst, zodat iedereen een plek aan het raam heeft. Een 4WD is geschikt is voor ongeveer 6 tot 8 personen.

Ervaringen delen met nieuwe vrienden

Een van de belangrijkste aspecten van groepsreizen is dat je veel nieuwe mensen leert kennen. En niet zomaar mensen; het zijn allemaal personen met tenminste één dezelfde interesse: Tanzania. Het is geweldig om je epische safari-ervaring met anderen te kunnen delen.

Je leert tijdens groepsreizen niet alleen veel over het land, maar ook over elkaar; ook al heeft iedereen verschillende achtergronden!

Het ervaren van verschillende accommodaties

Meestal overnacht je om de paar dagen ergens anders tijden een groepssafari in Tanzania. Niet alleen op een andere bestemming, maar ook in een ander accommodatietype. Denk aan luxe lodges, tentenkampen, resorts (vooral op Zanzibar) en middenklasse hotels.

Er wordt bovendien flexibiliteit gegeven, zodat je je ervaring kunt afstemmen op je eigen reisstijl en budget.

Enorme prijsverlaging

In de meeste gevallen geldt de regel: hoe groter de groep, hoe goedkoper de reis. Dit komt omdat je kosten zoals brandstof, voertuig en gids/chauffeurskosten deelt met je groepsgenoten. Vooral voor mensen met een klein budget is dit ideaal.

Tijd voor jezelf

Reizen met een groep betekent niet perse dat je totaal geen vrije tijd hebt. Je doet natuurlijk de meeste activiteiten samen, maar er is altijd ruime om je eigen ding te doen. Vooral aan het einde van de dag of tussen gamedrives of activiteiten door, wordt er tijd geboden om zelf op pad te gaan.

Verschillende soorten groepsreizen door Tanzania

Er zijn tal van groepsreizen naar Tanzania beschikbaar. Van familiereizen en singlereizen, tot ouderenreizen en wandelreizen. Vaak worden reizen naar Tanzania bovendien gecombineerd met andere Oost-Afrikaanse landen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door Kenia en Tanzania? Deze twee landen liggen pal naast elkaar, maar verschillen dag en nacht. Maar dit contrast maakt een combinatiereis juist zo leuk.

Ben jij al overtuigd van het feit dat groepsreizen een geweldige manier zijn om een land te ontdekken? Bekijk dan snel alle opties en plan je groepsreis door Tanzania!