Voordelen van vroegboeken

De gemiste vliegvakantie van 2020 kun je komend jaar heerlijk voordelig inhalen door vroeg te reserveren en gelijk te betalen. Bij reisorganisaties, vliegmaatschappijen, hotels en plaatselijke attracties zijn de inkomsten van vroegboekers immers zeer welkom. Ze zijn bereid om je met mooie kortingen, gratis upgrades en leuke extraatjes al vroeg over de streep te trekken.

Vroegboekkorting bij reisorganisaties

Voor compleet verzorgde vakanties bieden reisorganisaties vaak de hoogste korting aan de vroegste boekers. Hun tariefstelling is simpelweg gebaseerd op de marktwerking van vraag en aanbod. Zodra de vraag naar een bepaalde vakantie toeneemt, gaat de prijs automatisch omhoog. Voor een prachtige vakantie naar een populaire bestemming is vroegboeken dus bijna altijd voordeliger. De korting kan tot wel 30 procent oplopen. Alleen voor vakanties die minder in trek zijn, is het soms beter om op een last minute aanbieding te wachten.

Goedkope vliegtickets en hotelkamers

Prijzen voor vliegtickets zijn ook sterk afhankelijk van vraag en aanbod. Met lage prijzen worden vroegboekers aangetrokken, zodat de prijs flink kan worden opgeschroefd voor mensen die op de valreep hun vlucht boeken. Doe maar een test bij een willekeurige vliegmaatschappij. Bij hotels en ressorts schommelen de tarieven iets minder. Toch kan een vroege boeking al gauw 10 tot 20 procent korting opleveren. Bovendien ben je verzekerd van een piekfijne kamer.

Kies de leukste attracties tegen de beste prijs

Als je ruim van tevoren een vakantiebestemming boekt, heb je alle tijd om bezienswaardigheden in de omgeving uit te kiezen. Door vroeg voor de toegangskaartjes van pretparken, voorstellingen, musea en andere attracties te betalen, bespaar je makkelijk 20 tot 30 procent. Ook kun je in alle rust naar aantrekkelijke combinatiepakketten voor verschillende attracties zoeken.

Meer tijd voor een slimme financiële afweging

Door vroeg te boeken, heb je meer tijd om je financiën te organiseren. Je mag hierbij best aan een goedkope vakantielening denken. De kosten voor dit krediet (rente) verdien je dubbel en dwars terug met vroegboekkortingen. Zorg er wel voor dat de termijn van de lening kort is, zodat je nog vóór de reisdatum klaar bent met aflossen. Zo geniet je bij terugkeer zorgeloos na van een fantastische trip. Op de vraag “hoeveel kan ik lenen” vind je online snel een nuttig antwoord.

Bonusvoordeel: lekker lang voorpret

Uitkijken naar een heerlijke vakantie zorgt voor aardig wat genot. Op koude winterdagen voel je de zon en het strand al om je heen en tijdens saaie momenten op kantoor zie je de bezienswaardigheden van je vakantiebestemming al helemaal voor je. Ruim vooruit je trip boeken betekent dat je extra lang van voorpret kunt genieten. Voor vakantieliefhebbers is er geen beter gevoel!