Selecteer een pagina

Het plannen van een vakantie gaat in de meeste gevallen niet over een nacht ijs en worden er kosten nog moeite gespaard om ervoor te zorgen dat het wel een onvergetelijke vakantie zal worden. De reserveringen worden vervolgens bij het reisbureau geboekt en kan je maar niet wachten tot de dag van het vertrek aangebroken is. In het enthousiasme om op reis te gaan en alle bezigheden om de voorbereidingen te treffen, vergeet men vaak dat ook op het thuisfront de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden om te voorkomen dat er daar wel één en andere mis kan gaan.

Maar ik heb niet veel thuis liggen?

Dat is een veel gehoord argument en is dat helaas niet gelijk de juiste. Zelfs een relatief kleine schade kan al in de honderden of zelfs duizenden euro’s lopen. De kosten voor vervanging dienen immers gebaseerd te zijn op de nieuwwaarde. De oude TV of laptop kwijtraken bij een inbraak, zal zo op het oog niet zo erg lijken, maar wordt het helemaal anders wanneer je op stap gaat om een andere aan te schaffen. Inbraak gaat altijd gepaard met forceerschade en zal vervanging van die deur of het raam ook wel meer kosten dan je had verwacht. Het is voor al deze momenten van groot belang dat je er letterlijk goed verzekerd bij staat en dus niets uit eigen zak hoeft te betalen.

 

Bekijk alle aanbiedingen online

Het verzekeren van niet alleen de inboedel, maar ook het opstal, hoeft geen handen vol geld te kosten wanneer je het slim aanpakt en alle verzekeraars op een rijtje zet. Zo zullen ook alle voorwaarden duidelijk zijn en kies je er eentje uit die het voordeligst uitpakt voor jou. Wie veel kostbaarheden in huis heeft zoals antiek of dure elektronica, dient daarvoor wel een aparte inboedelverzekering af te sluiten.

 

Indien er voor een totaalpakket wordt gekozen bij één verzekeraar, zullen er aantrekkelijke kortingen gelden. Het voordeel van de verzekering blijft doorwerken en geniet je er ook van nadat je al terug bent van de vakantie. De dekking is namelijk een dik jaar geldig en is het niet zo een slecht idee om de verzekering gewoon elk jaar opnieuw af te sluiten. Er kan immers ook na de vakantie nog van alles mis gaan en ben je dan ook verzekerd tegen alle schade.

 

Bron: www.aansprakelijkheidsverzekering.com

 

Share This