Uitkijken naar een vakantie die je nog niet hebt gepland

Misschien heb je het druk gehad met een verhuizing, een nieuwe baan of je had even geen budget voor een vakantie. Het kan ook zo zijn dat je een vakantie had gepland, maar dat je deze plots moest annuleren. Je hebt je been gebroken, je reismaatje is ziek of je spaargeld verdween toen je auto het begaf. Wat de reden ook is, uiteindelijk ga je vast weer een keer op vakantie. Om die tijd van verwachting goed te overbruggen geven wij je wat tips.

Als je het niet zeker weet, boek nog niet!

Als je reis geannuleerd is, kun je de neiging hebben meteen weer een nieuwe reis te boeken. Je gaat ervan uit dat je gebroken been over een paar weken weer geheeld is, je reismaatje beter is en je weer wat spaargeld hebt. Natuurlijk kun je nooit 100 procent zeker weten of een trip doorgaat, maar probeer niet te vroeg te boeken. Een situatie die jou nu thuis houdt kan langer aanhouden dan je van te voren had gedacht. Om de teleurstelling van een tweede annulering te voorkomen, kun je dus beter even wachten.

Ga lekker sparen

Weet je wat het voordeel is als je je vakantie nog even uitstelt? Je hebt meer tijd om te sparen! Misschien had je eerst een budgetvakantie in gedachte, waarbij je maar de helft van de dingen kon doen die je eigenlijk graag zou willen doen. Fleur jezelf op met het idee dat zodra je (uiteindelijk) op vakantie gaat, je meer tijd hebt om te sparen en dus jezelf nog meer kan verwennen! Jouw tot nog toe ongeplande vakantie zal alle vorige reizen overtreffen. ga bijvoorbeeld een weekje naar Toscane in plaats van naar de Ardennen of de Veluwe!

Onzekere tijden

Misschien is iemand in je familie chronisch ziek en weet je nooit ver van te voren hoe hij of zij zich voelt. Probeer dan een vakantie te plannen (het liefst niet te ver van te voren) die makkelijk te annuleren is. Ga bijvoorbeeld niet met het vliegtuig, maar ga voor een roadtrip. Zie dit niet als een downgrade, maar als een geweldige manier om vakantie te vieren. Roadtrips geven je de vrijheid die je graag wil hebben tijdens een vakantie. Na het autoverzekeringen vergelijken voor de beste verzekering, het bijvullen van het oliepeil en het meten van de bandenspanning ben je klaar om te gaan. Gebruik de tijd die je nu hebt om lekker de routes uit te stippelen op een kaart. Hang de kaart op zodat je elke dag kunt uitkijken naar de vakantie.