Top 5 droombestemmingen in de Caribbean

Bij de Caribbean denkt men aan witte stranden, palmbomen en turquoise wateren. Er is ook prachtige natuur te vinden, zoals tropische regenwouden, vulkanen, watervallen of bijzondere rotsformaties. Wat dacht je van de exotische fruitsoorten die je hier kunt eten en de heerlijke kruidige gerechten? Genoeg redenen om een bezoekje te brengen! Welk eiland wij aanraden? Dat lees je hier.

Aruba

Aruba is de meest zonnige bestemming van de Caribische eilanden en is de perfecte plek om te genieten. Een walhalla voor strandliefhebbers dus! Daarnaast zijn de locals enorm gastvrij. Het eiland heeft dan ook de bijnaam One Happy Island omdat iedereen er zo vrolijk van wordt. Het leven is hier één groot feest, er zijn vaak wel festivals te vinden en carnaval wordt hier groots gevierd. Maar ook als je op zoek bent naar activiteiten zoals snorkelen, duiken, hiken, kitesurfen, bergbeklimmen of yoga ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel Nederlandse reisorganisaties die vakanties naar dit prachtige eiland aanbieden.

Dominica

Dit bijzondere eiland is nog niet zo toeristisch als Aruba of Curaçao. Het staat bekend om zijn ongerepte natuur en wordt ook wel Nature Island genoemd. Dit is dé plek voor mensen die tot rust willen komen en van de natuur willen genieten. Op Dominica vind je rivierkloven, watervallen, gigantische bergen, regenwouden, zwarte stranden en 7 actieve vulkanen. Heb jij weleens in warm zeewater gezwommen? Op dit eiland vind je warmwaterbronnen waar je kunt baden in de warmte van de natuur. Op dit groene eiland is de Pirates of the Caribbean opgenomen en dat is niet voor niets het geval. Het is een wonderlijk eiland.

Jamaica

Het eiland van de reggae is een eiland dat je gezien moet hebben, de positiviteit hangt hier in de lucht. Dansen, zingen en relaxen is wat de locals bezig houdt. Bezoek de Rastafarian community’s, het Bob Marley museum en ontdek de lange witte stranden. Er zijn veel levendige plekken op dit eiland te bekennen. De beste manier om dit bijzondere eiland te verkennen is door mee te gaan met een local. Ook op dit eiland zijn adembenemende natuurgebieden om te verkennen. Bezoek een rivier waar zeekoeien zwemmen of verken de grotten. Hou je van surfen? Dan zul jij je op Jamaica ook zeker thuis voelen.

Curaçao

Een welbekend eiland voor Nederlanders. Dit eiland is een populaire bestemming, en dat is niet voor niets. Voor een vakantie naar de Caribbean kun je op Curaçao terecht. De natuurlijke schoonheid is bijzonder om te zien. Naast de nationale parken, beeldschone onderwaterleven en mooie stranden kun je in de stad terecht voor een bruisend nachtleven en culinaire restaurants. Dit eiland is een mix van allerlei culturen en is erg veelzijdig. Zo kan elk reisgezelschap op dit eiland terecht, of je nu een romantisch uitje wilt of met het gezin op vakantie gaat.

Conclusie

Wie nog niet naar de Caribbean geweest is, heeft nog wat te ontdekken. Deze eilanden zijn stuk voor stuk pareltjes en hebben allemaal hun eigen karakteristieken. Welk eiland jij het best kunt bezoeken, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.