Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in /srv/www/reisbureausopeenrij.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/frontend-builder/theme-builder/WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 199
Tips ter voorbereiding voor jouw fly drive vakantie - Reisbureaus op een rij
Selecteer een pagina

Kies je dit jaar voor een fly drive vakantie, dan ga je een zorgeloze reis tegemoet. Je boekt daarmee namelijk je vlucht en huurauto in één. Optioneel kun je kiezen voor het reserveren van één, meerdere of alle overnachtingen. De keuze is geheel aan jou. Met een huurauto tot je beschikking kun je gaan en staan waar je wilt en de bestemming van jouw keuze eens écht goed leren kennen. Fly drive vakanties van diverse reisaanbieders kun je eenvoudig met elkaar vergelijken middels vergelijkingswebsite FlyDriveReizen.nl. Enkele tips ter voorbereiding lees je hier.

1. Denk na over het klimaat

Een logische stap, zou je denken. Toch blijkt dat veel mensen niet helemaal weten hoe het op hun bestemming met het klimaat zit. Zo denk je bij een rondreis door Costa Rica misschien aan een strakblauwe lucht en zinderende temperaturen, maar de waarheid is dat dit land een lang regenseizoen kent. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Sommige bestemmingen zijn zó verrassend warm en droog, dat je zelfs hartje winter gemakkelijk in je korte broek rondloopt. Zonde als je die dan niet bij je hebt. Laat ook het doel van je vakantie de reisperiode bepalen.

2. Koop een goede reisgids

Alhoewel je van de reisorganisatie waar je je reis boekt zeker informatie zult ontvangen over je bestemming en de bezienswaardigheden, wil je misschien nog meer dan dat. Een fly drive is namelijk juist het type vakantie dat uitnodigt tot avontuur en ontdekkingstochten. Je doet er dan ook goed aan om een kwalitatief hoogwaardige reisgids aan te schaffen. Om er zeker van te zijn dat je aan geen enkel hoogtepunt voorbij gaat, lees je de reisgids alvorens je vertrek door en heb je hem onderweg ook op zak.

3. Stel een realistische planning op

Van plan om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien? Een mooi streven, maar loop jezelf niet voorbij. Het afvinken van bezienswaardigheden moet geen doel op zich worden. Trek dus óf meer tijd uit om alles op je gemak te kunnen bekijken, óf maak keuzes. Het is belangrijk om te onthouden dat het bezoeken van plaatsen en bezienswaardigheden vrijwel altijd langer duurt dan je had verwacht. Wil je jezelf beschermen tegen een doldwaas programma? Dan kan het verstandig zijn om voor een fly & drive met een vast programma te kiezen.

4. Ga na welke inentingen je nodig hebt

Zeker wanneer je naar een bestemming buiten Europa vertrekt, kun je te maken krijgen met inentingen. Sommige daarvan zijn verplicht, andere worden aanbevolen. Informeer jezelf op tijd over de regelgeving en wacht niet tot het laatste moment, dan kan het namelijk te laat zijn. Vergeet ook vooral je inentingenboekje niet mee te nemen. Het voordeel van inentingen is dat veel ervan jarenlang geldig zijn. Haal je bijvoorbeeld de herhalingsprik voor DTP? Dan ben je de komende tien jaar beschermd.

5. Controleer je paspoort en regel een eventueel visum

In veel gevallen geldt, dat je paspoort na het einde van je reis nog een half jaar geldig moet zijn. Controleer de vervaldatum dus goed om zometeen op het vliegveld niet tegen problemen aan te lopen. Sommige landen hanteren een visumplicht. Blijf je maximaal dertig dagen, dan volstaat meestal het invullen van een formulier op het vliegveld van aankomst. Blijf je langer, dan dien je je visum voor je vertrek te regelen. Je hebt daar diverse documenten voor nodig, afhankelijk van je bestemming.

6. Regel een goede reisverzekering

En last but not least……. je reisverzekering. Onverzekerd rondlopen in het buitenland is iets wat je koste wat kost wilt voorkomen. En dus sluit je voorafgaand aan je fly drive vakantie een goede reisverzekering af. Reis je buiten Europa? Controleer dan of je een reisverzekering met werelddekking hebt. Beschik je niet over de juiste verzekering en maak je in je vakantieland medische kosten? Dan leidt dat in de meeste gevallen tot een onaangenaam hoge doktersrekening die je dan geheel uit eigen zak moet betalen.

Voorbereidingen getroffen? Tel dan af naar een zorgeloze reis!

Heb je alle voorbereidingen in acht genomen en je fly drive vastgelegd? Dan hoef je behalve het aftellen naar je vertrekdatum helemaal niets meer te doen. Via vergelijkingswebsite FlyDriveReizen.nl vind je fly drive vakanties naar alle denkbare bestemmingen, aangeboden door diverse reisorganisaties. Dus of je nu op zoek bent naar een romantische rondreis door Italië, aan een Thais strand wilt neerstrijken, of winterse plaatjes wilt schieten tijdens een fly drive IJsland, het kan allemaal!

Share This