Reisbureaus en internet | Online boeken met reisbureau kwaliteit

Bij een reisbureau denken we al gauw aan een fysieke plaats waar we terecht kunnen om een reizen te boeken. Reisbureaus en internet zijn in de loop der jaren goede vrienden geworden. Natuurlijk kun je nog altijd offline terecht bij een reisbureau voor extra informatie en hulp. Maar tegenwoordig kun je ook online boeken bij veel reisbureaus.

Het internet heeft veel veranderd binnen de reiswereld. Gingen we eerst met z’n allen naar het reisbureau wanneer naar het buitenland wilden, nu regelen veel mensen het allemaal zelf online. En wanneer je een beetje de weg weet online is het ook zeer goed zelf te doen.

Reisorganisatie of online reisbureau?

Nu je gewoon zelf online een reis kan boeken heb je ook nog de mogelijkheid om rechtstreeks bij een reisorganisatie te boeken. Je hebt dus nog steeds de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij een reisbureau of daar online te boeken. Maar door de komst van het internet heb je nu ook de mogelijkheid om direct bij de reisorganisatie te boeken.

Het mag dus duidelijk zijn dat door de komst van het internet het een stuk eenvoudiger is geworden om een reis te boeken. En naast dat het eenvoudiger is geworden is de keus ook nog eens groter geworden en heb je meer inzicht in de mogelijkheden.

Online reisbureaus

Naast dat je online terecht kan bij bijna alle reguliere reisbureaus, heb je ook de mogelijkheid te kiezen voor een online reisbureau. Een online reisbureau heeft geen winkel offline waar je langs kunt komen, maar vaak wel een telefonische klantenservice waar je terecht kan met je vragen.

Het verschil tussen een online reisbureau en een reisorganisatie is wel kleiner geworden. Ook reisorganisaties hebben tegenwoordig wel een klantenservice en daardoor is het voor velen makkelijker om direct via de reisorganisatie te boeken. Ook het verschil in prijs is niet zo groot en dat is weer een punt waarom mensen toch kiezen voor een reisbureau online of offline.

Verschillen heel klein

De verschillen zijn zo klein geworden dat veel mensen die online boeken het helemaal niet interessant vinden of het een reisbureau of reisorganisatie is. Het enige verschil is nog dat de reisorganisatie de reis zelf organiseert en dat een reisbureau inkoopt bij de reisorganisatie. Maar zoals eerder aangeven is het verschil in prijs vaak te verwaarlozen.

Online reisbureau

Onderaan het artikel vind je een link naar een lijst met alle reisbureaus op een rij. Dit zijn over het algemeen reisbureaus die je fysiek ook kunt bezoeken.

Ook wil ik er graag een online reisbureau eruit lichten. Travelroef.nl is een online reisbureau waar je koffers veel voordeel kan vinden. Dit reisbureau is aangesloten bij zowel SGR als de ANVR. Zij hebben meerdere reisorganisaties in hun agentschap. Onder andere reizen van TUI-reizen, Neckerman en Holland international vind je in het aanbod van Traveltroef.

Tot slot

Reisbureaus en internet zijn een zeer goede combinatie gebleken. Was het in het begin nog even wennen, inmiddels is het een super combinatie gebleken. Wil je toch liever een reisbureau fysiek kunnen bezoeken? Ik heb een pagina aangemaakt meet een heel stel reisbureaus op een rij per provincie. De meesten hebben een website, maar ze hebben allemaal een bezoekadres.