Organiseer je eigen reis met een camper

Altijd een heerlijk vooruitzicht; het moment waarop de vakantie wordt gepland. Vrij-vragen op je werk, vervanging regelen of jezelf uitplannen in het geval van ondernemers. En dan? Wat gaan we dit jaar doen? Een all-inclusive naar de zon, of toch maar een hotelletje in een stad? Of misschien een keer de vrijheid op zoeken met een camper? Reizen met een camper is één groot avontuur. Bezoek alle bijzondere plekken in Europa of zelfs daarbuiten en geniet van alle landen en culturen die aan je voorbij trekken. Je kunt je reist volledig uitstippelen maar ook op de bonnefooi op pad gaan. Je zult al snel het ultieme vrijheidsgevoel ontdekken als je met een camper op reis gaat.

Camper met comfort

Ervaar de vrijheid die een camper biedt, is een camping of staplaats niet leuk dan reis je weer verder, immers reist je huis altijd mee. Dat is het eerste comfort dat een camper met zich meebrengt. Gaan en staan waar je wilt, in sommige landen is het ook toegestaan om ‘wild’ te kamperen mits men de gemaakte rommel opruimt. Geen slechte zaak toch? Maar wat is er, behalve een camper, nog meer nodig om praktische en comfortabel te kamperen? Camper accessoires zijn er te over, maar hoe kies je de camper accessoires die nodig zijn voor je vakantie? Dat is heel persoonlijk, de ene persoon heeft een luxe uitgeruste camper waar bijna alles al op en aanzit, de ander heeft zelf een bus omgebouwd tot camper en is wat minder luxe uitgerust. Tevens is het vakantiedoel ook belangrijk voor het kiezen en kopen van de juiste camper accessoires. Niet te missen voor iedereen zijn de oprijblokken. Deze blokkeren de wielen tegen wegrijden op plekken waar het niet gewenst is. Vaak wordt er gefietst op vakantie, de fietsen kunnen makkelijk meegenomen worden dankzij een ruim assortiment in fietsendragers en ook fietsenhoezen ter bescherming van de fietsen. De bekendste camper accessoires hebben we nu wel benoemd, maar heb je al eens gedacht aan zoveel mogelijk zelfvoorzienend kamperen? Bijvoorbeeld door zonnepanelen te laten installeren op het dak. Dan ben je niet constant afhankelijk van een stroomaansluiting, ook ideaal voor ‘wild’ kamperen.

Van alle gemakken voorzien

Van alle gemakken voorzien

Af en toe is het ook wel fijn om even tv te kijken, vooral als het weer eens niet mee zit. Daarvoor zijn er ook schotels te krijgen, misschien wel de populairste camper accessoires van het moment; de zonnepanelen en de schotels. Er zijn verschillende modellen te krijgen die passen bij de wensen van jou en de technische gegevens van de camper. Niet te missen camper accessoires zijn die voor het gas/ LPG. Denk aan drukregelaars, gasflessen. gasmeters, gasslangen. De installatie moet vanzelfsprekend veilig zijn en goed te gebruiken. Controleer alles regelmatig en vervang camper accessoires daar waar nodig. Dan zijn er tal van camper accessoires die uw camper er van buiten nog mooier uit laten zien dan deze al is, denk aan spiegels, dagrijverlichting, draaisteunen etc. Ook voor het interieur is veel keuze in accessoires om te camper nog luxer te maken. Er zijn vooral veel praktische camper accessoires te koop zoals cabinematten en stoelhoezen waarmee je de camper makkelijker schoon kunt houden en maken en netjes houdt. Een niet te missen accessoire zijn de hordeuren- en gordijnen, dan houden de insecten je ‘s nachts niet uit je slaap en blijven ze buiten. Voor alle type campers zijn er passende hordeuren en gordijnen te krijgen.
Een fijne reis!