Op vakantie naar Toscane, wij geven je 4 tips!

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor je volgende vakantie? Dan is Toscane misschien wel geschikt. Het is een ontzettend veelzijdig gebied met een prachtig uitzicht. Er zijn allerlei verschillende bezienswaardigheden en het eten is er heerlijk. Er is dan ook voor iedereen wel iets te doen. Wil je meer weten over Toscane? Dan zit je hier goed, wij geven je 4 vakantietips voor dit prachtige gebied.

Bezoek verschillende steden

Er zijn erg veel mooie steden te vinden in Toscane die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Iedere stad heeft weer zijn eigen unieke kenmerken en bijzonderheden. Je kunt het beste goed voorbereid op pad gaan. Zoek daarom van te voren alvast wat informatie op over de stad die je wilt bezoeken. Zo weet je precies waar je heen kunt gaan en hoe je je kunt vermaken. Wij hebben alvast een aantal prachtige stadjes voor je op een rij gezet.

Siena
Pisa
Pitigliano
Florence
Cortona
San Gimignano
Voltera
Pienza

Toeren door Toscane

Het uitzicht in Toscane is prachtig en er zijn een hoop bezienswaardigheden waar je heen kunt gaan. Toscane is daarom het perfecte gebied om met de auto doorheen te toeren. Niet alleen kun je op deze manier een hoop bekijken, je hebt ook nog eens erg veel vrijheid. Je kunt ervoor kiezen om met de auto vanuit Nederland naar Toscane te rijden, maar je kunt ook een auto huren op locatie. Een ding is zeker, je bent verzekerd van een prachtig landschap en een adembenemend uitzicht.

Bezoek een Agriturismo in Toscane

Een Agriturismo Toscane is de perfecte manier om de authentieke sfeer mee te krijgen. Een Agriturismo is een kamer of studio in een boerderij. Dit is erg populair voor vakantiegangers die naar italië gaan. Je dompelt jezelf helemaal onder in de prachtige toscaanse cultuur. Het is de perfecte manier om de drukte te ontsnappen en helemaal tot rust te komen.

Wijnhuizen in Toscane

Hou je van wijn? Dan mag je de wijnhuizen in Toscane zeker niet overslaan. Niet alleen kun je hier terecht voor heerlijke wijnen, het is ook een ware ervaring om hier te komen. Een uniek verhaal, prachtig uitzicht en ook de wijnhuizen zelf zien er fantastisch uit. Daarnaast kun je hier vaak ook terecht voor een lekkere hapje eten.