Op vakantie naar Egypte!

Egypte staat bekend om haar torenhoge piramides, de sphinx in zijn imposante positie en Caïro, de metropolis van Egypte! Ga jij op vakantie naar Egypte met FTI Reizen? Dan ben je zeker niet de enige! Over Egypte zijn zeker een aantal dingen die je echt moet weten, lees ze hier!

Het verkeer in egypte

Het verkeer in Egypte kan voor toeristen heel chaotisch zijn, vooral in de hoofdstad Caïro. 

Het verkeer in de hoofdstad evenaart het verkeer in Zuidoost-Azië. Niet alleen zit de stad vol toeristen die met auto’s de stad verkennen, ook de inwoners maken voornamelijk gebruikt van auto’s. Hierdoor ontstaan er sneller files en worden bestuurders sneller geïrriteerd. Als gevolg hiervan wordt er vaker dan nodig getoeterd en kunnen mensen ook luid gaan schreeuwen vanuit hun auto. 

Onvergeeflijke hitte in de zomer

Wanneer je tijdens de zomervakantie naar Egypte wilt zal de hitte onvergeeflijk zijn. De zon zal volop schijnen en de temperaturen kunnen tot veertig graden oplopen. In combinatie met het tekort aan schaduw zal de zomer in Egypte voor sommige mensen ondraaglijk zijn. Let op dat je daarom goed water blijft drinken

Culinair genieten in Egypte

Wanneer je van eten wilt genieten is Egypte zeker een goede plek op te zijn. Het eten van de Egyptische keuken is namelijk niet alleen smakelijk, maar ook gevarieerd. De echte egyptische smaak komt van het gebruik van groenten, kruiden en linzen. Gerechten die echt het proberen waard zijn: kushaari, aish baladi en baklava!

Hoe zit het met de Ramadan?

Egypte is niet gesloten tijdens de Ramadan! Ongeacht dat Egypte een Islamitisch land is en de Ramadan een heilige vastenmaand is zal het land toch open blijven voor toeristen tijdens de Ramadan. Dit komt doordat Egypte weet hoe het toerisme hun land op een positieve manier beïnvloed en ook dat het toerisme naar het land niet moslims kan zijn.

Budget in Egypte

Als je met een budget naar Egypte wilt dan is dat zeker mogelijk. Je komt namelijk erg ver met een euro in Egypte! Dat Egypte zo goedkoop is is ook een van de redenen dat het zo populair is bij Europese toeristen! Wil je bijvoorbeeld met de trein in Egypte? Dan kost het je maar 11 cent! Een falafel zal je maar 20 cent kosten! Wil je dus met een budget op vakantie? Dan is Egypte zeker de beste optie voor jou!

Is het veilig in Egypte?

Veel mensen twijfelen aan de veiligheid in Egypte, doordat het land aan de gazastrook continu in oorlog is. Maar in tegenstelling tot dit geloof, ligt de waarheid juist anders. Voor toeristen is Egypte over het algemeen een veilig land. Dit komt doordat de overheid toerisme voor het land belangrijk vindt en daardoor meer inzet toont om de veiligheid van toeristen te waarborgen wanneer ze in het land op bezoek zijn. De meest populaire attracties zijn daarom enorm goed beveiligd en hier zal je dus zonder zorgen een leuk bezoek aan kunnen brengen. Wel moet er altijd opgelet worden voor zakkenrollers en scammers en dergelijke!