Op vakantie naar Azië? 3x inspiratie!

Azië is een geliefde vakantiebestemming onder reisliefhebbers en dat is niet voor niets. Het continent is erg divers en biedt veel verschillende plekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu van natuur, cultuur, steden of strand houdt: in Azië zit je goed. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal bestemmingen in Azië!

Filipijnen

De Filipijnen is een interessante bestemming in Azië voor als je van strand en natuur houdt. De Filipijnen bestaan uit duizenden eilanden, waar je op vele plekken kunt genieten van prachtige natuur, witte zandstranden en een helderblauwe zee. Voordat je op vakantie naar de Filipijnen gaat, is het belangrijk om te bekijken welke vaccinaties je nodig hebt voor de Filipijnen. Bij vaccinatiepunt kun je alle benodigde vaccinaties voor je vakantiebestemming verkrijgen. Eenmaal aangekomen op de Filipijnen kun je verschillende plekken bezoeken, zoals de plekken Palawan, Boracay, Bohol, Cebu en meer. Geniet op de tropische eilanden van witte zandstranden en in de regio Bohol kun je de Chocolate Hills bezoeken. Je merkt het, er is genoeg te beleven in de Filipijnen.

Sri Lanka

Een andere bestemming in Azië die ook de moeite waard is om te bezoeken is het land Sri Lanka. Sri Lanka staat bekend om zijn prachtige natuur, fascinerende geschiedenis en diverse cultuur. Een van de plekken die zeker de moeite waard is om te bezoeken is Sigiriya. In deze plaats kun je het iconische rotsfort bekijken en genieten van de oude ruïnes en het mooie uitzicht over de jungle. Ben jij juist een stedenliefhebber? Dan is de stad Kandy een aanrader. Deze stad staat bekend om zijn culturele erfgoed, zoals de Tempel van de Tand en de botanische tuinen van Peradeniya. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Sri Lanka. Ze kunnen terecht in de plaats Ella, welke omringd is door prachtige groene heuvels. Je kunt er verschillende wandelroutes lopen. Loop bijvoorbeeld de wandelroute naar de iconische Ella Rock, waar je kunt genieten van prachtige wijde uitzichten. Ontdek ook de Ravana waterval en de theeplantages in de omgeving van Ella. Met al deze hoogtepunten kan Sri Lanka ook op je lijstje voor een volgende reis door Azië!

Thailand

Thailand

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Azië is Thailand. Het land is erg divers en biedt vele faciliteiten voor toeristen. Ideaal voor als je wilt genieten van een relaxte vakantie. Ook voor Thailand is het aan te raden om je te vaccineren. Reisvaccinaties Thailand kun je op verschillende plekken in Nederland verkrijgen. Als je naar Thailand vliegt, is de kans groot dat je naar de hoofdstad Bangkok vliegt. Hier kun je een aantal dagen blijven om de stad te verkennen. Vervolgens kun je kiezen of je de natuur en de bergen in het noorden bezoekt of dat je gaat genieten van een strandvakantie op een van de eilanden in het zuiden. Als je meer tijd hebt kun je natuurlijk zowel het noorden als het zuiden bezoeken. Dankzij de diversiteit van Thailand kun je hier goed genieten van een onvergetelijke vakantie!

Zoals je hierboven hebt gelezen kent Azië vele diverse bestemmingen. Er zit voor iedereen wel een passende bestemming tussen!