Op vakantie in eigen land? Dit zijn leuke bestemmingen!

Durf jij het deze zomer nog niet aan om op vakantie te gaan naar het buitenland vanwege de maatregelen rondom het coronavirus? Dan is een vakantie in Nederland een prima alternatief. Ons land heeft namelijk ook genoeg moois te bieden. Er zijn genoeg bestemmingen in Nederland waar jij prima naartoe kunt voor een heerlijke vakantie. Ben je benieuwd welke bestemmingen hier geschikt voor zijn? Lees snel verder, want wij zetten een aantal leuke bestemmingen voor je op een rij!

Waddeneilanden

Waar je zeker naartoe kunt gaan als je op zoek bent naar een vakantie in eigen land, zijn de Waddeneilanden. Het voordeel hieraan is dan ook dat je de keuze hebt uit verschillende Waddeneilanden. Of je nu kiest voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog: elk Waddeneiland heeft een eigen karakter. Je kunt op de Waddeneilanden terecht voor een echte strandvakantie, maar ook als je liever een actieve vakantie hebt is dit geschikt.

Op de Waddeneilanden kun je genieten van de prachtige natuur. Dit is dan ook zeker de moeite waard om te bewonderen, want je kijkt hier echt je ogen uit. Het is een aanrader om een wandel- of fietstocht te doen tijdens jouw vakantie. Zo ben je én actief bezig én kun je de tofste landschappen bewonderen. Als je veel verschillende soorten landschappen wilt zien tijdens jouw vakantie, is het Waddeneiland Ameland een echte aanrader. Als je op zoek bent naar een verblijf voor op Ameland, kijk dan eens naar Hotel Ameland.

Naast de mooie natuur kun je op de Waddeneilanden ook een heerlijke strandvakantie hebben. Dit is echter wel afhankelijk van het weer. Als de temperatuur hoog is en het zonnetje schijnt, is een vakantie hier helemaal perfect. Op de Waddeneilanden heb je namelijk genoeg strand. Je kunt hier heerlijk zonnebaden tijdens de warme zomerdagen, lekker lunchen of dineren bij een strandtent of bijvoorbeeld een mooie strandwandeling maken. Ook zijn er op de Waddeneilanden veel gezellige dorpjes, waar je zeker een bezoekje aan kunt brengen.

Zuid-Limburg

Een bestemming in Nederland waar je ook zeker heen kunt gaan voor een leuke vakantie is Zuid-Limburg. Hier is namelijk genoeg te beleven. Zo kun je prachtige landschappen bewonderen, mooie wandel- en fietsroutes doen of echt de gezelligheid opzoeken. Denk ook eens aan een bezoekje aan bijvoorbeeld Gulpen, Valkenburg of Maastricht. Hier zijn talloze winkels en gezellige restaurants te vinden: ideaal voor een dagje of paar dagen weg. In Zuid-Limburg is in ieder geval veel te beleven, waardoor het een perfecte bestemming is voor een vakantie in eigen land.

De Veluwe

De Veluwe

Een van de populairste locaties voor een vakantie in Nederland is de Veluwe. Dat is niet zonder reden, want de Veluwe is een ontzettend leuke locatie. Vooral voor natuurliefhebbers is deze locatie echt een aanrader. Je vindt hier namelijk talloze mogelijkheden om van de natuur te genieten. Van de mooiste wandel- en fietsroutes in bos- en heidelandschap tot een bezoek aan de Nationale Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom: het is allemaal mogelijk. In de Veluwe zijn er ook veel mogelijkheden om even lekker wat te eten of te drinken in een gezellig restaurant of op een terras. Al met al is de Veluwe een hele geschikte locatie voor een vakantie in eigen land. Je kan hier namelijk een heerlijke tijd tegemoet gaan.

Zeeland

Voor een vakantie in eigen land ben je ook in Zeeland aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor natuur, maar het is ook perfect voor het doorbrengen van jouw tijd op de lange zandstranden. Wandel- en fietstochten zijn hier ook een aanrader, om zoveel mogelijk van Zeeland te kunnen zien. Ook staat Zeeland bekend om de watersporten, dus dit kan ook een leuk idee zijn om te doen tijdens jouw vakantie in Zeeland. Ook een bezoek aan de indrukwekkende Deltawerken is een echte aanrader. Kortom, in Zeeland is genoeg te beleven. Als je nog op zoek bent naar een vakantie in eigen land, dan kun je Zeeland ook zeker in je achterhoofd houden!

Uiteraard zijn er nog veel meer bestemmingen in Nederland die geschikt kunnen zijn voor een heerlijke vakantie, dit zijn slechts wat leuke voorbeelden. Als je kiest voor bovenstaande bestemmingen ben je in ieder geval verzekerd van een leuke tijd. Of je nu kiest voor een verblijf in Hotel Ameland, het mooie Zuid-Limburg of de prachtige Veluwe: je zal ervaren dat Nederland als vakantieland ook genoeg moois te bieden heeft.