Op vakantie gaan naar Israël

Wel eens aan een vakantie naar Israël gedacht? Het land, dat ligt in het Midden-Oosten en de Levant (aan de Aziatische kust van de Middellandse Zee) spreekt bij nagenoeg iedereen tot de verbeelding. De rijke geschiedenis, met oude steden die al in de Bijbelse verhalen een rol speelden, is bij velen vaag bekend. De meeste mensen hebben wel eens gehoord van steden als Jeruzalem, Nazareth en Bethlehem.

Naast de rijke geschiedenis en het bijbehorende culturele erfgoed bevat het land nog veel meer moois. Bergen, woestijnen, maar ook zon, zee en strand. Israël heeft voor iedereen wat te bieden. Het land is ongeveer even groot als België. Een rondreis maken is daarom een uitstekende mogelijkheid om veel van het land te kunnen zien.

Oude, Bijbelse plaatsen bezoeken

Wie van geschiedenis houdt zit goed in Israël. Je kunt je hele vakantie volplannen met bezoeken aan cultureel erfgoed. Het land bevat namelijk vele plekken die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld in zowel het Jodendom, Christendom als de Islam.

Zo is Nazareth de plaats waar de engel Gabriël de geboorte van Jezus aan de wereld aankondigde. Op die plaats staat nu een grote kerk, de Basiliek van de Aankondiging. 15 minuten verderop vind je het Nazareth Village, dat zo is gebouwd dat het lijkt alsof je 2000 jaar terug in de tijd gaat.

De heilige stad Jeruzalem

Jeruzalem is niet alleen de hoofdstad van Jeruzalem, maar wordt ook de heilige stad genoemd door zowel Christenen, Joden als Moslims. De plaats beschikt over veel religieuze attracties die voor deze religies belangrijk zijn. Zo is de Klaagmuur een plek waar Joden komen om te bidden (en niet om te klagen, zoals nog wel eens wordt gedacht).

Iets verderop vind je de Tempelberg, waar de Rotskoepel bovenop staat. Dat is een gedenkplaats voor Moslims. Het gebouw bevat een enorme gouden koepel. Vandaag de dag mogen ook niet-moslims te plek bezoeken.

Het vrije en bruisende Tel Aviv

In Jeruzalem bezoek je religieuze plaatsen. Tel Aviv is heel anders. Deze stad wordt omschreven als vrij en bruisend. Als kustplaats kun je hier lekker aan de Middellandse Zee genieten van het mediterrane klimaat. Echter is ook het nachtleven een spektakel. De stad zit namelijk vol met loungeclubs, bars en restaurants, maar ook kunstateliers en marktjes.

Het altijd zonnige Eilat

In Eilat, plaats dat in het zuidelijke puntje van Israël aan de Dode Zee ligt, schijnt de zon 360 dagen per jaar. De ideale zon, zee en strand vakantie. Als je die zee inzwemt zul je merken dat drijven moeiteloos gaat. Dat komt door het zeer hoge zoutgehalte. De hoge hoeveelheid zout, in combinatie met de hoeveelheid mineralen die de zee bevat, maakt dat er geen leven mogelijk is in de Dode Zee.

Interesse in een vakantie naar Israël?

Heb jij wel oren naar een vakantie in Israël? Kijk dan eens op de website van Oppenheim Travel voor meer informatie. Deze reisorganisatie heeft diverse vakanties naar Israël in het aanbod.