Met de huurauto op verkenning in Mallorca

Omdat Mallorca een eiland is, hebben bezoekers vaak een verkeerd idee van de oppervlakte. Dit Spaanse eiland is het grootse van de Balearen-groep en heeft een lengte van 100 kilometer en een breedte van 70 kilometer. De totale oppervlakte is 3.700 km2. Als je dus iets van het eiland wilt zien behalve de zee en het strand, is het beslist een goed idee om een auto te huren. De wegen in het binnenland zijn niet overal zoals je in ons land gewend bent, maar je kunt met een auto bijna overal komen. Bij veel stranden zijn er goede parkeerterreinen die ook betaalbaar zijn. Het openbaar vervoer op het eiland is redelijk beperkt en rijdt niet altijd volgens schema. Een flydrive is dan een ideale optie.

Een auto huren op Mallorca

Als je 25 of ouder bent, is het geen enkel probleem om een auto te huren. Kijk bijvoorbeeld op Easyterra voor de diverse internationale en nationale verhuurders van auto’s. Een auto huren op Mallorca is in principe mogelijk als je 21 bent en minstens een jaar een rijbewijs hebt. Maar Mallorca heeft ook een naam als feesteiland voor jongeren. Veel autoverhuurders sluiten jongeren van 21 tot en met 24 dan ook uit of vragen forse toeslagen als je op het eiland een auto wilt huren. Ook zijn er maar weinig verhuurders die het mogelijk maken een auto te huren als je niet beschikt over een creditcard met voldoende limiet. Het is dan ook verstandig om altijd vooraf de huur van je auto te regelen. Dan kan je er meteen over beschikken bij aankomst en heb je zekerheid. Vergelijken van de diverse verhuurders is ook mogelijk op Easyterra.nl. Vaak kan je buiten het seizoen ook profiteren van speciale aanbiedingen.

Bezienswaardigheden op Mallorca

1. Valldemossa
Dit bergdorpje vind je in het noordwesten van Mallorca. De omgeving is schitterend groen met olijfbomen, amandelbomen en nog veel meer. De grootste attractie is het klooster uit de 14e eeuw.
Chopin en andere grootheden hebben hier van de rust genoten die er nog steeds heerst.

2. Alcúdia
Dit kleine stadje heeft een echt middeleeuws karakter. De muren en stadspoort zijn bewaard gebleven en het centrum is een charmant geheel van straatjes, nauwe steegjes en pleintjes. De stranden in de buurt zijn vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen.

3. Cap Formentor
Op het meest noordelijke puntje van het schiereiland Formentor staat de mooiste vuurtoren in de wijde omgeving. Vanaf dit punt kan je ook excursies maken naar nabijgelegen eilanden. Een aanrader is om een drankje of hapje te nemen in het hotel Formentor. Het uitzicht is daar echt ongelooflijk mooi.

4. Porto Cristo
De grotten bij dit rustige plaatsje zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. Je kan ze alleen per bootje en met een professionele gids bezoeken. Het ondergrondse meer Lago de Martel is een echte bezienswaardigheid en een must voor iedere bezoeker die het eiland wil leren kennen. Je kan ook heerlijk eten in een van de vele restaurantjes in het plaatsje.

Weetje

De toptennisser Rafaël Nadal is geboren op Mallorca. Alle 850.000 vaste bewoners zijn daar behoorlijk trots op.