Lekker ontsnappen naar Edinburgh

Een vakantie moet je even losrukken uit je omgeving. Dan is het dus ook wel slim wanneer je kiest voor een omgeving die heel anders is dan die van jezelf. Dan is Edinburgh bezoeken een goed idee. Het is het soort plek dat in niets lijkt op de moderne steden die je tegenwoordig overal op de wereld vindt. Juist de geschiedenis draagt bij aan de mystiek. Het is dus zeker ook leuk om eens te bekijken waarom je hiernaartoe moet ontsnappen, de volgende keer als je op pad gaat voor enkele dagen.

De stad leren kennen

Het leuke aan Edinburgh is dat het door de klassieke opzet nog altijd een echte ontdekkingstocht wordt wanneer je er bent. Er is zoveel te zien en te doen, maar daarvoor moet je dan wel echt open staan om te ontdekken. Edinburgh met een citytrip verkennen is dan ook een heel goed idee. Wat daarbij vooral van belang is om te weten, is dat er heel veel verschillende manieren zijn waarop je dit kan doen. Dit maakt het dus ook voor allerlei soorten vakantiegangers aantrekkelijk om eens te kijken wat het je nu precies te bieden heeft.

Wandelen door de stad

De beste manier om de stad zelf te leren kennen, is door een wandeltour te doen. De meeste bezienswaardigheden zijn wel in de stad zelf te vinden. Wanneer je een tocht onder leiding van een gids maakt, dan kan je er dus ook echt zeker van zijn dat je alles te zien krijgt. Het is vooral fijn om lekker op pad te zijn en te zien hoeveel geschiedenis er eigenlijk ligt. Die kan je dan van dichtbij zien. Let daarbij vooral ook op de ondergrondse delen van de stad. Die maken het extra bijzonder om er te verblijven.

Op de fiets zie je meer

Wanneer je net wat meer van Edinburgh mee wilt krijgen, dan is het goed om niet de wandelschoenen, maar de fiets te pakken. Wanneer je namelijk net buiten het centrum van de stad komt, dan ontdek je nog veel meer. Ook dit doe je natuurlijk bij voorkeur met een gids. Niet in de laatste plaats omdat je wel ook zeker wilt zijn dat je de goede plekken weet te vinden. Voor je het weet ben je bijvoorbeeld bij de zee. Maar ook in de buitenwijken vind je van alles wat de moeite meer dan waard te noemen is.

Verkennen met een thema

Het leuke aan deze stad is dat je ook een verkenning kan doen aan de hand van een speciaal thema. Dat thema kan bijvoorbeeld whisky zijn. Dat is immers wat Schotland en Edinburgh zo bijzonder maken. Een ander thema kan spoken en geesten zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de nodige films die zich in deze streek afspelen en dat wil je natuurlijk ook allemaal wel ontdekken. Ook dat is gewoon mogelijk. Het is dus wel heel leuk om te weten dat je alle kanten op kan. Je ontdekt er alles wat je altijd al wilde weten.