Selecteer een pagina

Dat Turkije een heerlijk vakantieland is, dat wisten we al. De Turkse Rivièra telt meer dan driehonderd dagen zon per jaar en biedt je de prachtigste zandstranden. Maar er is meer dan dat. Ook voor de liefhebbers van oudheid en cultuur is Turkije een prima keuze. Denk bijvoorbeeld aan Istanbul, een bijzondere stad boordevol geschiedenis die ook nog eens op zowel het Europese als het Aziatische continent is gelegen. Hieronder lees je alles over vijf populaire bestemmingen van Turkije, waaronder enkele die je zeker niet had verwacht!

1. Genieten van de zomerzon aan de kustlijn van Antalya

Wil jij een last minute all inclusive naar Turkije boeken? Dan is Antalya een goede keuze. Deze bestemming heeft een lange kustlijn, waarvan Konyaalti en Lara de bekendste stranden zijn. Antalya behoort dan wel tot de beste bestemmingen voor een strandvakantie, dat betekent niet dat het niets anders biedt. Het oude stadsgedeelte Kaleici licht met zijn Romeinse en Ottomaanse overblijfselen over de geschiedenis van de stad een tipje van de sluier van de historie op. De ligging van Antalya, aan de voet van het Taurusgebergte, is een traktatie voor natuurliefhebbers.

2. Istanbul, stad van twee werelddelen

Alhoewel Ankara de hoofdstad van Turkije is, is Istanbul het culturele centrum van het land. In Istanbul ademt de hoek van bijna elke straat wel een verhaal. Wanneer je op vliegveld Istanbul Airport landt en je naar de stad begeeft, proef je dat meteen. Behalve moskeeën en oude Ottomaanse paleizen snuif je in de verschillende wijken de historie van zowel Europese, Griekse, joodse en Armeense culturen op. De architectuur zoals je die in Istanbul treft, is op slechts weinig andere plekken zo veelzijdig.

Zoveel volken, zoveel monumenten

Het heeft geen uitleg nodig dat je in Istanbul je ogen uitkijkt. De stad werd zeven eeuwen voor de jaartelling door de Grieken gesticht. Na de achtereenvolgens Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse overheersing ging het toen nog geheten Constantinopel over in Turkse handen en werd het omgedoopt tot Istanbul. Omdat er in de loop der tijd zoveel volken in de stad hebben geleefd, vind je er ook tal van monumenten. De Hagia Sophia, de voormalig Grieks-orthodoxe kerk die tot moskee werd omgebouwd, behoort tot de mooiste. Ook de Blauwe Moskee mag je niet laten schieten.

3. Cappadocië

Wie kiest voor een reis naar Cappadocië, vertrekt binnenkort naar een van de grootste natuurwonderen van de wereld. Het immense gebied kennen we allemaal wel van de tot de verbeelding sprekende plaatjes met boven kegelrotsen zwevende luchtballonnen. De omgeving is in werkelijkheid nog verbazingwekkender dan je je nu kunt voorstellen. De hoofdstad van de streek is Kayseri. Op anderhalf uur afstand van Kayseri bezoek je de stad Göreme, die trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. De landschappen zijn soms zó surrealistisch, dat ze je het gevoel geven dat je op een andere planeet bent beland.

Tips voor een reis naar Cappadocië

Cappadocië bevindt zich centraal in Turkije en is daardoor prima te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Istanbul. Maar natuurlijk kun je er ook een verblijf aan een plaats aan de Zwarte Zee aan vastplakken. De beste maanden voor een reis naar Cappadocië zijn mei, juni, september en oktober. In juli en augustus loopt de temperatuur namelijk behoorlijk op. Zeker aangezien de regio uitnodigt tot vele wandelingen en andere ontdekkingstochten, kun je de sterkste hitte het beste vermijden.

4. Bodrum, Turkse badplaats met een vleugje chic

Wie op zoek is naar een Turkse badplaats met een beetje extra luxe, maakt met het boeken van een last minute naar Bodrum een goede keuze. De bestemming staat bekend om zijn mooie resorts, die je in de meeste gevallen een verzorging op all-inclusive basis bieden. Hier heb je het gevoel helemaal in de watten te worden gelegd. Wie nog een beetje meer dan alleen zon zoekt tijdens zijn strandvakantie, zit hier ook goed. Het historische centrum en het kasteel maken je vakantie helemaal compleet.

5. Ölüdeniz aan de schitterende Blue Lagoon

Beland je op het hagelwitte zandstrand van Ölüdeniz, dan zou je jezelf haast even in de arm knijpen. Ben je in Turkije, of op een tropische bestemming in de Indische Oceaan? Ölüdeniz is gelegen aan de schitterende Blue Lagoon. Het turquoise water van deze baai wordt omringd door groene heuvels. Ölüdeniz ligt aan de Lycische kust en geldt tot op heden als nog vrij onontdekte badplaats. Ontdek deze plek voordat daar verandering in gaat komen en geniet van een zonvakantie in een setting die zo als cover voor een internationaal reismagazine kan dienen.

Share This