Selecteer een pagina

Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 66% van de gemiddelde toeristen hun vakanties online boeken. Waar het vroeger nog de norm was om een reisbureau te bezoeken, lijkt dit inmiddels verleden tijd. En waarom zou je ook die hele rit maken wanneer je vanuit je luie stoel een reis eenvoudig en snel kunt bestellen? Echter bleek uit hetzelfde onderzoek dan zo’n 10% van de vakantiegangers het nog altijd fijn vindt om hun vakantie via een reisbureau of reisagent te boeken. Kan het boeken via een reisbureau nog een comeback maken?

Waarom kiezen voor boeken via een reisbureau?

Tijdens het onderzoek werd ook aan vakantiegangers gevraagd wat hun argumenten zijn voor een bepaalde keuze. Zo kwam vaak naar voren dat mensen het gemak van online een vakantie boeken zeer fijn vonden. Interessant was om te horen wat de mensen dachten die hun vakantie nog wel via een reisbureau of -agent boeken. Zij gaven aan vooral de zekerheid te waarderen. Alles is tot in de puntjes geregeld, zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken en optimaal kunt genieten van je vakantie. Bovendien houden reisbureaus goed rekening met je wensen. Tot slot zeiden vele mensen dat ze soms door de bomen het bos niet meer zagen omdat online boeken zo véél opties aanbiedt. Mensen werden gek van de vele alternatieven en gaven daarom op.

Want dit is zowel een zegen als een vloek van online boeken: het aanbod is enorm. Je wordt met aanbiedingen om de oren gegooid. Alhoewel mensen vaak blij worden van een aangename korting, worden er zoveel kortingen aangeboden dat mensen er juist een beetje geïrriteerd door raken. Te veel is ook niet goed. Immers moet je bij online boeken zelf alles uitzoeken, en het aanbod is reuze. Uren zit je door allerlei aanbiedingen, vliegreizen, hotels en dergelijken te scrollen. Ook als je bijvoorbeeld een huurauto wilt huren, zul je lang bezig zijn. Het gemak van bijvoorbeeld TUI Cars hebben ze niet overal.

Wat is de blik van TUI op online boeken en reisbureaus?

Tijdens het onderzoek naar boeken via reisbureaus werden ook diverse bekende reisbureaus geïnterviewd. Het faillissement van Thomas Cook was immers een schok voor velen, waardoor het interessant is om hun gedachten te horen. Ten eerste valt op dat TUI zowel de voordelen van boeken bij online reisbureaus als online erkent. Eigenlijk is dit niet vreemd, want beide is mogelijk bij dit reisbureau. Zo wordt benoemd dat je online op elk moment van de dag kunt boeken, zelfs al is het kwart over 4 ’s nachts. Echter moet je voor persoonlijk reisadvies toch echt bij een reisbureau zijn, zodat rekening wordt gehouden met al je wensen en voorkeuren.

Echter werkt TUI wel een misverstand uit de weg: online boeken is niet goedkoper in vergelijking met een reisbureau. Immers gelden overal dezelfde prijzen. Mocht je dus zitten te twijfelen tussen de twee mogelijkheden, is dit niet een argument voor of tegen één van de boekwijzen. Bovendien zijn reisbureaus nu moderner, waardoor bezoekers een beter beeld krijgen van hun potentiële bestemming en verblijf.

Op het gebied van huurauto’s excelleert TUI dankzij TUI Cars. Bij TUI Cars geniet je van vele voordelen. De verzekering dekt je TUI Cars huurauto uitgebreid en je kunt altijd annuleren of overboeken zonder hier extra kosten voor te hoeven betalen. Bovendien is het zo geregeld dat je tank altijd vol is. En wanneer je een extra bestuurder mee wilt nemen is dit geheel gratis. TUI Cars staat bekend om zijn hoge kwaliteit en service. Online kun je dit eenvoudig uitvoeren, maar ook bij een reisbureau van TUI kun je dit regelen.

Share This