Het tivoli park in Kopenhagen bezoeken

Het Tivoli Park is hét attractiepark in het centrum van Kopenhagen. Het is een van de grootste trekpleisters van de Deense hoofdstad. Officieel heet het park ‘De Tivoli Tuinen’, vanwege zijn rijke beplanting. De vele planten, bomen en bloemen en daardoor het groene karakter van het park geven het tijdens elk seizoen nog eens dat extra beetje charme. Het Tivoli Pretpark in Kopenhagen bezoeken kan dan ook bijna het hele jaar door. Toch zijn het niet de vele tuinen, maar de attracties die de meeste bezoekers van alle leeftijden naar dit park trekken.

Het verhaal van het Tivoli Park

Het Tivoli Park in Kopenhagen werd in 1843 opgericht en is daarmee een van de oudste pretparken ter wereld. Walt Disney bezocht het park in de jaren vijftig zelfst in hoogsteigen persoon om inspiratie op te doen voor zijn Disney World. Maar hij was niet de enige. Dichter en (sprookjes)schrijver Hans Christian Andersen behoorde tot de eerste bezoekers van het park en raakte geïnspireerd om zijn beroemde verhaal Nightingale te schrijven. Het Kopenhagense park heeft een van de oudste houten achtbanen ter wereld. Deze werd gebouwd in 1914. Twaalf jaar later volgden zijn eerste botsautootjes.

De attracties van het Tivoli Park

Binnen het Tivoli Park vind je de meest uiteenlopende attracties. Sommigen nostalgisch, anderen weer bedoeld voor de adrenalinejunks. De populairste attractie is de altijd van een bestuurder voorziene houten achtbaan uit 1914. Heb je geen last van hoogtevrees? Stap dan in de Himmelskibet, de hoogste zweefmolen ter wereld. Vanaf een hoogte van maar liefst 80 meter heb je uitzicht over de hele stad. Of stap in The Demon, een virtual reality attractie die je dwars door het Chinese universum vol vuurspuwende draken leidt. Voor een portie romantiek stap je in het Reuzenrad.

Eten en drinken in het Tivoli Park

De restaurants van het Tivoli Park zijn al net zo veelzijdig als de attracties zelf. Zo zijn er restaurants waar je kunt genieten van de Deense keuken, maar ook Franse en Aziatische maaltijden zijn volop verkrijgbaar. Voor een stevige en snelle hap begeef je je naar Burger House, of bestel je elders in het park een portie fish and chips. Voor de beste kop koffie neem je plaats bij de bekende Scandinavische keten Espresso House. Ook kun je je eigen eten en drinken meenemen en dit aan een van de vele picknicktafels nuttigen.

Algemene informatie over het Tivoli Park in Kopenhagen

De Deense hoofdstad en Tivoli Park zijn op verschillende manieren te bereiken. Kom je met de trein naar Kopenhagen? Het park bevindt zich direct tegenover het Centraal Station. Het is dagelijks van 11.00 tot 23.00 geopend en sluit op zaterdagen zelfs een uurtje later. Kinderen tot drie jaar betreden het park gratis, voor kinderen van drie tot en met zeven jaar betaal je 60 Deense Kronen (acht euro) en voor alle bezoekers van acht jaar en ouder wordt een prijs van 135 Deens Kronen (18 euro) gevraagd. Adres: Vesterbrogade 3, 1630 Kopenhagen.