Een vakantie naar Kreta is niet te missen

In ons eigen continent Europa zijn er veel verschillende vakantiebestemmingen beschikbaar. Wie van strand en zon houdt, begeeft zich al snel naar Spanje. De echte avonturiers en bergbeklimmers gaan een tijd doorbrengen in Zwitserland, Italië en Oostenrijk om de Alpen te ervaren. Voor wie een cultuurreis wilt maken, zijn hoofdsteden van ieder Europees land niet te missen. Maar als je alledrie wilt doen, dan is het leuk om je eens te oriënteren op het Griekse eiland Kreta. Een waar vakantie eiland met iets voor elk soort reiziger! Jazeker, een vakantie Kreta is niet te missen voor iedere Nederlander!

Een rijke geschiedenis als midden van de zeehandel!

Kreta heeft een perfecte ligging, waar oude beschavingen al goed gebruik van wisten te maken. Dankzij zijn gunstige ligging tussen Cyprus, Klein-Azië en Egypte is het een echte hub geweest voor de handel. Precies om deze reden is dit prachtige eiland een perfecte bestemming voor huidig toerisme. Je vindt er veel musea, bezienswaardigheden en oude dorpjes waar je een indruk kunt krijgen van het leven 4000 jaar geleden. Een last minute Kreta is daarom perfect voor wie graag wilt leren over ons verleden.

Adembenemende natuur bij iedere stap

Als je wel eens op vakantie in Nederland bent geweest, weet je wel wat je moet verwachten aan flora en fauna. Ons land heeft een gemiddeld zeeklimaat en daarom zijn we eigenlijk niet anders gewend. Een trip naar Kreta is daarom een echte eyeopener. Overal waar je kijkt, zie je fantastische bloemen en hoge bergpieken waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Dit Griekse eiland heeft drie distincte gebergtes en daarom is er veel te vinden voor iedere ontdekkingsreiziger. Dus wat zeg je ervan? Een trek door de bergen van Kreta is een prachtige onderneming!

Even helemaal tot rust komen

Omdat dit eiland zo ontzettend veelzijdig is, is het natuurlijk ook een topbestemming voor wie even wil bijkomen van het drukke leven. De uitgestrekte stranden van Kreta zijn hier een perfect middel voor. Je komt helemaal tot rust in de zon en zee van dit Mediterrane eiland. Even genieten voordat je een dorpje in gaat om ‘s avonds een overheerlijke maaltijd te nuttigen en de volgende dag weer hetzelfde. Kreta is voor strandgangers een echte toplocatie!