Selecteer een pagina

Het oh zo mooie Nederland, ook wel de lage landen genoemd, ondanks het feit dat we een klein landje zijn hebben we heel veel leuke, interessante, culturele, historische en gave plekken om naartoe te gaan in je vakantie. Nederland heeft een ruim aanbod aan leuke activiteiten en steden waar van alles te beleven is. Maar, waar moet je nou heen? Wat zijn nou de plekken om heen te gaan?

Nederland in de geschiedenis

Nederland is een land rijk aan geschiedenis en dat is nog overal te zien. Er zijn tig steden die rijk gevuld zijn met de Nederlandse geschiedenis. De meest bekende zijn toch echt wel Utrecht, een stad die op het moment als één van de jongste en friste steden wordt gezien. Maar, de architectuur en de musea vertellen en laten je zien hoe de stad er uit heeft gezien en wat voor interessante geschiedenis er wel niet achter zit.

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is natuurlijk geen verrassing als we het hebben over historische steden. De werelds grootste marktstad in de 17e eeuw. De hoofdstad van de Gouden Eeuw. De gebouwen vertellen je hoe mensen vroeger leefde, de wel bekende grachten, het rijksmuseum met kunst van bekende schilders uit die tijd.

Maastricht is de oudste stad van Nederland die al bewoond werd door de Kelten. Dat deden ze al ruim voor het jaar 0. Ben je dus een echte geschiedenis fanaat dan zijn deze steden echt iets voor jou.

Ontspannen in Nederland: Waar doe je dat?

Heb je het een beetje gehad met het uren door de steden lopen, de hele tijd winkels in, winkels uit. Museum na museum en ben je toe aan een beetje ontspanning? Ga lekker naar het strand in Zeeland of op Texel. Door naar het strand te gaan kan je heerlijk genieten van het geluid van de golven die neervallen en een frisse zeebries door je gezicht te laten waaien. Ga lekker op een terrasje op het strand zitten en geniet van het prachtige uitzicht met een lekker drankje en hapje bij de hand.
Een andere mogelijkheid is een boot huren in Friesland. Door een boot te huren kan je er lekker tussenuit en kan je puur genieten van het gezin zonder veel gedoe of stress want iedereen kan lekker zwemmen, zonnen, rondvaren en nog zoveel meer leuke activiteiten op het water.

Stedentrip: welke steden zou je bezoeken?

Als het je leuk lijkt om een stedentrip te maken in Nederland is het een aanrader alle hoofdsteden van alle provincies te bezoeken. Van Amsterdam naar Den Haag naar Arnhem en Maastricht. Deze steden zijn prachtige plekken vol met cultuur, geschiedenis, leuke uitgaansplekken en natuurlijk genoeg shopgelegenheden.

Dus ben je van plan om lekker in Nederland op vakantie te gaan, overweeg om eens lekker een boottochtje te maken in Friesland of ga uit op een stedentrip. Er is genoeg te beleven in ons kleine landje. Als je goed zoekt zal je super leuke dingen tegenkomen die jij en je familie/ vrienden kunnen gaan doen.

Share This