Duurzame reisorganisaties

Reisbureaus met oog voor mens en milieu

Bij deze reisorganisaties boek je duurzame reizen

Ben jij op zoek naar een reisbureau dat normen en waarden wat betreft milieu en maatschappij hoog in het vaandel heeft? Wij sommen de bureaus (in willekeurige volgorde) voor je op.

Duurzame reisorganisaties: reizen met een zuiver geweten

Aan het verkennen van de wereld kleeft een prijskaartje: vervuiling. Hoe het je lukt om het reizen niet op te hoeven geven, maar dit wel zo bewust mogelijk te doen, zonder al te veel impact op het milieu? Boek dan een reis bij duurzame reisorganisaties. Bij duurzame reisbureaus ben je aan het goede adres voor reizen niet alleen in het teken staan van goed handelen voor de aarde, maar ook voor de mens.

Op vakantie met een duurzame reisorganisatie: zo uniek was je reis nog nooit

Zonder twijfel heeft een groot deel van de reizigers nog nooit over het bestaan van duurzame reisorganisaties nagedacht. Niet zo vreemd, want er wordt alleen maar benadrukt wat de negatieve impact van het reizen is en niet hoe het wél verantwoord kan. Duurzame reisbureaus proberen daarin (met succes) een verschil te maken door de CO2 uitstoot te beperken, met duurzame accommodaties samen te werken en kritisch te zijn op afvalbeleid en arbeidsrechten van de lokale bevolking. Organisaties die hieraan voldoen mogen zich groene of duurzame reisorganisaties noemen. Dit betekent dat duurzame reisbureaus voor maatwerk staan en veel aandacht voor de lokale bevolking hebben. Dit heeft voor jou als extra voordeel dat je met een reis van een van de duurzame reisorganisaties en nog veel uniekere ervaring opdoet.