Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in /srv/www/reisbureausopeenrij.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/frontend-builder/theme-builder/WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 199
Dit zijn de mooiste autoroutes van Frankrijk - Reisbureaus op een rij
Selecteer een pagina

Een autovakantie in Frankrijk is voor velen de ideale manier van reizen. Je bent niet al te ver van huis en begeeft je toch in bijzondere landschappen. Behalve zijn natuur heeft Frankrijk nog meer trekpleisters. Denk alleen al maar aan de overheerlijke keuken! Het land is onder Nederlanders één van de populairste vakantiebestemmingen om met de eigen auto te bezoeken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een fly drive naar Frankrijk. Je vliegt dan naar de plek waar je reis begint en krijgt op het vliegveld de sleutels van je huurauto overhandigd.

Autorijden op de Franse wegen

De Franse wegen zijn goed onderhouden. In Frankrijk heeft men tolwegen in plaats van wegenbelasting. Houd daar tijdens je reis rekening mee. Op het Franse wegnetwerk is niets aan te merken. Over het algemeen rijden de Franse bestuurders een stuk assertiever dan wij in Nederland gewend zijn. Echter blijft het autorijden nog steeds comfortabel. De verkeersregels in het land zijn overigens streng. Het passeren van een doorgetrokken streep wordt hard bestraft en ook voor het rijden met alcohol op worden schrikbarend hoge boetes uitgedeeld. Een gevarendriehoek, veiligheidshesje en alcoholtester zijn verplicht aanwezig in de auto.

Autoroute door de Franse Alpen

De Alpen vormen met hun hoge toppen een panoramisch berglandschap dat voor natuurliefhebbers een ware verademing is. Wandelen en fietsen kun je er naar hartelust. De Mont Blanc, maar ook andere pieken, rijzen ver boven de vier kilometer hoogte uit. Binnen de Franse Alpen tref je veel ongerepte streken. Het gebied is ook een lange tijd afgelegen geweest. Dwars door de Franse Alpen heen? Start dan in Thonon les Bains en rijd via diverse plaatsen als Flumet en Bessans naar de kust bij Menton. Via het Meer van Genève rijd je richting de Middellandse Zee.

Je auto klaarmaken voor de Alpen

De auto is de populairste manier om de Alpen te verkennen. Rondreiden door dit gebergte geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Wel moet je met een aantal dingen rekening houden wanneer je een route door de Alpen rijdt, zeker wanneer je in de wintermaanden vertrekt. Zo moet je altijd sneeuwkettingen bij je hebben. Hiermee maak je het autorijden in lastige, winterse omstandigheden een stuk veiliger. Winterbanden zijn in de koude maanden uiteraard verplicht. Laat je banden voordat je vertrekt even nakijken, om er zeker van te zijn dat ze nog genoeg grip hebben.

Autoroute door de Provence

In de Provence ga je ervaren wat men bedoelt met ‘leven als een God in Frankrijk’. Het gebied ligt in het zuidoosten van Frankrijk en grenst aan de Middellandse Zee. De Provence is ook een van de beste regio’s van het land om te genieten van de Franse keuken. Ook winkelen kun je er als de beste. Hoogtepunten van een reis door de Provence zijn onder andere Nice (en dan vooral het oude centrum Vieux Nice) en het mondaine Monaco en Saint Tropez. Je vindt er enkele van de mooiste stranden van Frankrijk.

Autoroute door de Loire

Vier je een autovakantie in de Loire, dan is de kans groot dat je start in Blois, waar Koning Lodewijk XII graag kwam. Je vervolgt je weg naar Amboise, Tours en Angers, om vervolgens in Nantes te eindigen. Onderweg kom je veel historische bezienswaardigheden tegen. Deze regio staat bekend om zijn prachtige kastelen. De Loire telt er in totaal maar liefst 140. Elk kasteel heeft zijn eigen karakter en vertelt zijn eigen verhaal. Tal van schrijvers en kunstenaars hebben zich door deze omgeving laten inspireren. Naast statige en sprookjesachtige kastelen telt het gebied ook veel wijnhuizen.

Autoroute door de Champagne

Maak je een roadtrip door de Champagne, dan neemt drank een prominente rol in. De Champagne is namelijk een mooie streek met tal van wijngaarden. De gelijknamige drank komt uit deze streek vandaan. Neem eens deel aan een wijnproeverij bij een wijnboer en ontdek hoe men op de landgoederen te werk gaat. Ook kun je accommodaties in het hart van deze wijngaarden huren. Om de Champagne echt te kunnen ontdekken, volg je de autoroute ‘Route Touristique du Champagne’, die ongeveer 700 kilometer bedraagt.

Share This