Dit zijn de beste plekken om sterren te kijken in Oman

Wie Oman ook bezoekt: hij of zij wordt verliefd op dit unieke, gevarieerde land. Niet alleen herbergt het spectaculaire natuurgebieden, oogverblindende stranden en geweldige steden. Een andere reden om Oman te bezoeken, zijn de vele bestemmingen waar je als de beste sterren kunt kijken.

Wil jij ook kunnen genieten van de verbluffende charme en schoonheid van deze stralende edelstenen in het heelal? Ga dan met je verrekijker naar één van de volgende plekken als je in Oman op vakantie bent:

Sterren kijken in de regio Muscat

De hoofdstad van Oman is een grote metropool, maar dat weerhoudt Muscat er niet van om te pronken met zijn natuurlijke schoonheid rondom het stedelijk gebied. De regio herbergt veel plekken waar bezoekers kunnen genieten van de charme van de sterren.

Wadi Kabir is een van de unieke plekken om sterren te kijken in de buurt van Muscat. Deze vallei is gelegen in de stad Ruwi, in het noordoosten van Oman.

Daarnaast zijn verschillende prachtige stranden in Muscat waar sterren kijken een feestje wordt. Het meest bekende is Qantab Beach, dat aan de noordoostkust van Oman ligt. Bezoekers kunnen hier in alle rust genieten van de heldere lucht die bezaaid is met schitterende sterren.

Sterren kijken in de regio Al Dakhliya

Al Dakhliya is dan misschien geen kustgebied, maar het herbergt een van de beste bergen van Oman. Dat maakt dat je hier van hoog boven de zeespiegel, op de top van het Al Hajar-gebergte, kunt genieten van een verbluffende sterrenhemel.

Bovendien bieden verschillende dorpen en steden in de regio Al Dakhliya, zoals de stad Nizwa,  unieke plekken voor ‘Stargazing’.

De beroemdste berg voor het bewonderen van de sterren is Jebel Shams (Berg van de Zon): het hoogste punt van het Al Hajar-gebergte. En ook de Jebel Al Akhdar (de Groene Berg), met zijn groene plantages, prachtige terrassen en geweldige wandelpaden is de perfecte plek om sterren te kijken.

Lees ook: Goedkope last minute vakantie vinden? Dit zijn de beste tips.

Sterren kijken in de regio Al Sharqiya       

Al Sharqiya ligt in het uiterste oosten van Oman en combineert de unieke kenmerken van zowel Muscat als Al Dakhliya. Met andere woorden: het is een mix van zowel de schoonheid van de bergen als de kustgebieden.

De regio herbergt Al Wahiba Sands: een van de beroemdste woestijnen in Oman. De Wahiba-woestijn staat bekend om zijn prachtige gouden zandstranden waar bezoekers graag kamperen, sandboarden en…sterren kijken.

Deze regio mag dan ook zeker niet ontbreken wanneer je vallende sterren wilt spotten tijdens een mooie Oman rondreis.

Sterren kijken in de regio Dhofar

De regio Dhofar, in het zuidelijke deel van Oman, is een prachtige natuurlijke parel die zich perfect leent voor een avondje romantisch sterren kijken, met name in de omgeving van Salalah.

Naast de fantastisch natuurlijke bezienswaardigheden, vooral in het Khareef (moesson) seizoen, vind  je in Salalah prachtige stranden en spectaculaire wadi’s en bergen, waar de luchten zo helder zijn dat je de Melkweg bijna kunt aanraken.

Neem dus een goede camera of verrekijker mee wanneer je in Oman op vakantie gaat, en laat je betoveren van miljoenen glinsterende lichtjes in het heelal!