De leukste bestemmingen voor gezinnen in Europa: 3x inspiratie

Wil jij binnenkort op vakantie met het gezin maar weet je nog niet waar naartoe? Het uitzoeken van een vakantiebestemming kan vrij lastig zijn. Als je met het hele gezin gaat, moet je natuurlijk ook rekening houden met kinderen. Gelukkig zijn er een heleboel prachtige bestemmingen die geschikt zijn voor gezinnen. Hieronder vind je alvast wat inspiratie!

Kamperen in Frankrijk

Als je met kinderen op vakantie gaat kan kamperen een leuke en avontuurlijke optie zijn. Frankrijk is een erg populair land onder kampeerliefhebbers. Er zijn talloze campings te vinden die ook wat te bieden hebben voor kinderen. Frankrijk is daarnaast erg makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het vliegtuig. Een rit naar een camping in Zuid-Frankrijk duurt ongeveer 10 uur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen caravan of camper mee te nemen. Of kies je toch liever voor een tent of stacaravan die al op de camping staan? Het is allemaal mogelijk! Veel Franse campings zijn ook voorzien van zwembaden, sportvelden en organiseren feestelijke activiteiten. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kinderen zich gaan vervelen!

Blijf dichtbij in Duitsland

Wil je met het gezin op vakantie maar heb je geen zin om erg ver te reizen? Dan kan Duitsland een goede optie zijn. Duitsland is natuurlijk erg groot en biedt dan ook meerdere leuke vakantiebestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan een van de dorpjes rondom de Moezel. Zowel Cochem als Trier zijn populaire vakantiebestemmingen voor gezinnen. Je kunt er gerust een hele week vermaken en genieten van zowel de natuur als cultuur. Als je het niet erg vind om toch een stukje verder te rijden, is de regio Beieren ook de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je genieten van de prachtige bergachtige natuur, maar ook van de indrukwekkende kastelen. Ideaal voor als je kinderen wel in zijn voor een beetje avontuur!

Surfvakantie aan de Portugese kust

Surfvakantie aan de Portugese kust

Is jouw gezin sportief aangelegd? Dan kan een vakantie naar de Portugese kust ook een schot in de roos zijn. De Portugese kust is namelijk dé ideale vakantiebestemming voor surfliefhebbers. Dit is dus de ultieme bestemming voor de wat sportievere gezinnen. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Portugal. Je kunt ook een stukje het binnenland in rijden om de authentieke cultuur te beleven. Stop bij een lokaal restaurantje of barretje en kijk je ogen uit! Ook weer een leuke ervaring voor het hele gezin.

Met al deze inspirerende plekken krijg je vast zin om de gezinsvakantie direct te plannen!