De beste manier om naar het vliegveld te reizen

Wat is de beste manier om naar het vliegveld te reizen? Wanneer je het vliegtuig neemt, begint een relaxte vakantie bij de juiste keuze qua transport naar Schiphol, Eindhoven Airport of Zaventem. In dit artikel lees je meer over de verschillende manieren, waarop je naar het vliegveld kunt reizen. Het is belangrijk te kiezen voor een manier die bij je woonplaats en de duur van je reis past. Als je in een klein dorp woont, is de trein waarschijnlijk minder praktisch dan vanuit grote steden als Amsterdam of Utrecht.

1. De trein

Als je op zakenreis of vakantie gaat en niet ongelofelijk veel bagage meeneemt, is de trein een uitstekend vervoersmiddel om naar een luchthaven te reizen. Schiphol heeft een eigen station en vanaf Eindhoven Centraal reis je per shuttlebus eenvoudig meermaals per uur naar Eindhoven Airport. Ook Brussel is tegenwoordig prima met de trein te bereiken vanuit de grote steden in Nederland. Wanneer je zelf uit een klein dorp komt of hebt gekozen voor een luchthaven in Duitsland, is het handig om van te voren je mogelijke treinreis uit te stippelen. Als je vaak moet overstappen, doe je er verstandig aan om speling in te bouwen. Je wilt natuurlijk niet het vliegtuig missen.

2. Parkeren bij het vliegveld

Je kunt makkelijk parkeren bij vliegvelden, zoals Schiphol, Brussel Charleroi, Eindhoven Airport, Zaventem en Düsseldorf Airport. Het voordeel van parkeren bij het vliegveld is het gemak: je hoeft niet te zeulen met koffers in volle treinen en bent geen tijd kwijt met overstappen. Er zijn speciale parkings voor kort- en langparkeren. Sommige goedkopere parkeerterreinen liggen wat verder van het vliegveld af. Vaak word je in zo’n geval per shuttlebus naar de terminal gebracht. Let wel goed op hoe vaak deze shuttle rijdt, zodat je niet alsnog kostbare tijd verspeelt.

3. Een taxi nemen

Woon je relatief dichtbij het vliegveld? Dan is een taxi een relaxed begin van je vakantie. Je bagage kan gewoon in de kofferbak en je kunt zelf alvast in de ontspanningsmodus. Ook ben je geen tijd kwijt aan het parkeren van je auto en kun je bij de meeste vliegvelden direct voor de vertrekhal worden afgezet. Als je op grotere afstand woont, is een taxi waarschijnlijk vrij duur. Wel kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het laatste stukje van het treinstation naar de luchthaven een taxi te nemen. Bijvoorbeeld bij Eindhoven Airport is dit een lonende optie, als je niet op de bus wilt wachten.

4. Overnachten bij het vliegveld

Vlieg je ‘s ochtends vroeg? Dan is de minst stressvolle optie een overnachting in één van de airporthotels. Zo kan er eigenlijk niets mis gaan! Vaak hebben de hotels ook een parkeergarage, waar je tegen een aantrekkelijke prijs je auto kunt parkeren voor een vooraf bepaald aantal nachten. De meeste airporthotels hebben een shuttle service, die je direct voor de vertrekhal afzet. Zo kun je ontspannen aan je reis beginnen.