Beleef de hoogtepunten van Parijs

Voor veel mensen is Parijs een ware droombestemming. De stad van de liefde barst van de romantiek, mooie bezienswaardigheden en heeft eigenlijk alles om een perfecte citytrip te maken. Er is zoveel te doen in de Franse hoofdstad dat je er makkelijk een week kunt verblijven en nog lang niet alles gezien zult hebben. Om toch ergens te kunnen beginnen, zie je hieronder een aantal van de hoogtepunten van deze fascinerende stad die je sowieso niet mag missen bij een bezoek.

Louvre

Van de vele musea in Parijs is het Louvre zonder twijfel het populairst. Het is enorm groot en bestaat al sinds 1793. Over het algemeen wordt het gezien als een van de beste musea wereldwijd. Er hangen rond de 35.000 kunststukken waarvan de Mona Lisa van de Italiaanse schilder Leonardo da Vinci het meest bekend is. Wanneer je het Louvre wilt bezoeken is het verstandig om van tevoren je tickets te regelen omdat het er altijd enorm druk is.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken in een lijst met de hoogtepunten voor tijdens een stedentrip naar Parijs. Dit is niet alleen het meest iconische bouwwerk van de stad, het is een van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld. Vanaf de grond is het al indrukwekkend om deze toren vanuit verschillende punten te bekijken, maar je kunt er ook op gaan. Er gaat een lift naar boven waarmee je helemaal naar de top kunt voor een fantastisch uitzicht over de stad. Wanneer je alleen naar de tweede verdieping wilt kan dit ook door zelf te klimmen. Als je naar Parijs moet je dit imposante bouwwerk zeker bezoeken. 

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe werd ontworpen door de bekende Franse architect Jean Chalgrin. Je kunt deze triomfboog vinden aan het einde van de wereldberoemde Avenue des Champs-Élysées, die vooral bekend staat als luxe winkelstraat. Er zijn diverse beelden aan de buitenkant te zien die gemaakt zijn door diverse Franse beeldhouwers. Vanaf de Arc de Triomphe kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad en kun je de wolkenkrabbers in de zakenwijk La Défense goed zien liggen. Het is gelegen op het Place Charles de Gaulle, dat ook beroemd is vanwege het chaotische verkeer en de vele straten die hier samenkomen. Ook dit monument kun je bezoeken en er is zelfs een klein museum in te vinden.

Montmartre en de Basilique du Sacré-Coeur

Montmartre mag je zeker niet overslaan, aangezien dit misschien wel de meest Parijse wijk van allemaal is. Hier kun je talloze van de voor deze stad zo typische terrasjes tegenkomen en er is veel kunst te bewonderen. Het bekendste gebouw van Montmartre is de Basilique du Sacré-Coeur. Deze indrukwekkende basiliek ligt bovenop de heuvel die dezelfde naam heeft als de wijk. Hierdoor ziet het er prachtig uit van buiten. Als het goed weer is zul je veel mensen zien zitten op een aantal stukjes groen rondom de Sacré-Coeur omdat je hier een schitterend uitzicht over de stad hebt terwijl je tegelijkertijd lekker van de zon kunt genieten.

Boottocht over de Seine

De rivier de Seine loopt dwars door Parijs heen en dat levert hele mooie plaatjes op. Er zijn enorm veel historische gebouwen te vinden aan de oevers van de Seine en door een boottocht te maken kun je grote delen van de stad in relatief korte tijd zien. Zo zul je onder andere L’Assemblée Nationale, Le Grand Palais en La Statue de la Liberté goed zien liggen vanuit de rivier en heb je natuurlijk uitzicht op de Eiffeltoren. Er zijn tevens allerlei mooie bruggen en verschillende boten die als restaurant fungeren waarop het mogelijk is om van de culinaire hoogstandjes van Parijs te genieten.

Notre-Dame

De Notre-Dame is een prachtige kathedraal die sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst is terug te vinden. Helaas vond hier op 15 april 2019 een verwoestende brand plaats. Hierdoor ontstond er een enorme ravage waardoor het nog een tijd zal duren voordat de schade hersteld zal zijn en de deuren voor bezoekers weer geopend kunnen worden. De in vroeggotische stijl gebouwde kathedraal is bij veel mensen ook bekend van de Klokkenluider van de Notre-Dame, een boek van de Franse schrijver Victor Hugo dat later verfilmd werd.

Tour Montparnasse

Veel mensen zullen misschien wat minder bekend zijn met de Tour Montparnasse, maar het is de moeite waard om deze te bezoeken. Vanuit deze enorme toren in de gelijknamige wijk heb je namelijk een prachtig uitzicht over de hele stad. Hoewel het ook leuk is om de Eiffeltoren op te gaan, is deze optie goedkoper, hoef je minder lang te wachten en kun je ook foto’s nemen met de Eiffeltoren erop. Vooral als deze verlicht is in de avond kan dit hele mooie plaatjes opleveren.

Kasteel en tuinen van Versailles

Versailles is dan weliswaar een stad die iets buiten Parijs ligt, tijdens een bezoek mag je het kasteel en de tuinen eromheen zeker niet overslaan. In de zeventiende eeuw werd het reeds gebouwd. Dit gebeurde in opdracht van Lodewijk de dertiende en later zorgde zijn zoon ervoor dat het nog veel groter en luxer werd, zoals het daarna ook is gebleven. Een van de meest in het oog springende ruimtes is de Spiegelzaal waar een aantal mooie kunststukken te vinden zijn. Sinds 1997 staat het ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.