Selecteer een pagina

Met een rugzak op de wereld verkennen. Het is een droom die velen delen. Er zijn er ook een aantal die de droom gewoon waarheid gaan maken. Wat daarbij opvalt, is dat het nog weleens kan verschillen wat de droombestemming van veel mensen is. In dat opzicht is het dus ook goed om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Wanneer je ook wel de wereld rond wilt trekken, dan kan je in ieder geval een idee vormen van de meest geliefde plekken die je kunt bezoeken.

De grote vijf gaan bekijken

Eén van de originele bestemmingen is nog altijd een populair In Zuid-Afrika vakantie vieren is populair en ook om te backen is het een bestemming die erg in trek is. Dat komt natuurlijk door de bijzondere natuur. En vooral komt het ook door de bijzondere dieren die je er kunt treffen. De grote vijf zijn er bijvoorbeeld bij elkaar te vinden. Dit is voor veel mensen de ultieme insteek om in dit land een reis te ondernemen. De populariteit van deze mooie plek lijkt dan ook voorlopig nog niet af te nemen. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn.

Down under gaan

Naar Australië reizen is minstens zo populair onder backpackers. Er zijn dan ook een aantal overeenkomsten te zien tussen Zuid-Afrika en Australië. Ze liggen beide op een ander halfrond dan Nederland. Daardoor zijn de omstandigheden er direct al heel anders. Het voelt als een andere wereld. Bovendien zijn beide landen zeer uitgestrekt. Daarin is dan ook de magie van deze bestemmingen te vinden. Australië is weliswaar westers, maar je kunt er nog altijd heel veel bijzondere dingen zien. Dat maakt het ook alleen maar aantrekkelijker om ervoor te gaan. Er zijn voldoende mogelijkheden om hier te verblijven.

Een reis door Thailand

Een bestemming die ook altijd aantrekkelijk blijft is Thailand. Alleen al omdat het er nog echt geschikt is om met de rugzak doorheen te trekken. Natuurlijk zijn er ook de grote steden, maar er is ook zeer veel ongerepte natuur te vinden. Dit is meer dan de moeite waard om voor te gaan. Het is een land waar je gemakkelijk enkele maanden kunt verblijven. Op die manier kom je helemaal tot jezelf en kan je eens goed bepalen hoe je nu verder gaat. Dit is een belangrijke reden om dit type reis te doen als mens.

Share This