6 heerlijke to-do’s in de Veluwe

Denk jij erover na om een vakantie naar de Veluwe te boeken? Groot gelijk, want hier is voor jong en oud heel veel te beleven. Met een huisje op de Veluwe geniet je van de natuur, maar kun je ook tal van andere uitjes plannen. Welke activiteiten kun je ondernemen vanuit jouw verblijf? Hier vind je een overzicht van de 6 to-do’s in de Veluwe die je echt niet kunt missen. 

1: Boek een huisje in de Veluwe

Een van de manieren om de Veluwe volop te gaan ontdekken, is door een villa Veluwe te huren. Een natuurgebied als de Veluwe stelt je in staat optimaal te gaan genieten van de schitterende natuur. Met een mooi verblijf heb je de beste uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie in de Veluwe. 

2: Wandel of fiets door de Veluwe

De Veluwe is een groot natuurgebied, bestaande uit meerdere mooie plekken die je lopend of met de fiets kunt gaan ontdekken. Wat dacht je van een fietstocht door de Posbank, waar je einde van de zomer geniet van een prachtige paarse heide? Een wandeling door het bijzondere Kootwijkerzand mag ook zeker niet ontbreken wanneer je een vakantiehuis Veluwe boekt!

3: Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is niet voor niets een van de meest bezochte musea van Nederland. Dit museum, gelegen aan de rand van Arnhem, laat Nederland in het klein zien en biedt daarnaast tal van leuke en leerzame activiteiten. Maak in een dag een reis door Nederland!

4: Ontdek het Kröller-Müller Museum

Voor de kunstliefhebbers is een bezoek aan het Kröller-Müller Museum zeker een must: hier ontdek je niet alleen de schitterende kunstcollectie met schilderijen van grote kunstenaars als Vincent van Gogh. Je bent ook in staat om de unieke beeldentuin te bewonderen.

5: Boek een rondleiding door Paleis Het Loo

Wil je in koninklijke sferen komen? Een bezoek aan Paleis Het Loo maakt dit mogelijk! Je kunt een rondleiding boeken waarmee je de tuinen en stallen kunt bewonderen. Bekijk van tevoren welke tentoonstellingen er zijn, zodat je een mooie en interessante dag in het paleis kunt doorbrengen. 

6: Ga naar de Julianatoren

Met kinderen op vakantie? Plan dan een dagje naar de Julianatoren, een gezellig kinderpretpark voor de jonge kinderen. Hier vind je leuke en rustige attracties voor kleine kinderen. Jouw kinderen genieten hier van achtbanen, draaimolens en glijbanen: het park staat garant voor een hele dag speelplezier!