Selecteer een pagina

Home » 6 Gratis bezoeken in Kaapstad

Kaapstad wordt gezien als een van de mooiste steden ter wereld. Niet alleen de ligging aan de voet van de wereldberoemde Tafelberg, maar ook de vele bezienswaardigheden van de stad zorgen ervoor dat Kaapstad in de top van favoriete stedentrips staat. Reisorganisatie Sable Tours, specialist in luxe reizen naar Zuid-Afrika, heeft een lijstje opgesteld van 6 bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken tijdens je verblijf in Kaapstad.

1 De stranden van Kaapstad

Kaapstad ligt aan de kust van de Atlantische oceaan en heeft dan ook een paar prachtige stranden. Zo is het strand van Camps Bay zeer geliefd onder de ‘rich and famous’, die graag gezien willen worden op de boulevard. Neem hier een terrasje en spendeer een middag om te kijken wat er allemaal voorbij komt lopen! Een rustiger strand dat veel bezocht wordt door lokale bewoners is Blouberg strand. Vanaf dit strand heb je een waanzinnig mooi uitzicht op Tafelberg. Ga hier aan het einde van de dag naartoe om met een drankje te genieten van de prachtige zonsondergang.

2 Signal Hill en Lion’s Head

Kaapstad zou Kaapstad niet zijn zonder de Tafelberg en bijna iedere toerist wil deze markante rots dan ook graag bezoeken. Het kan dan ook behoorlijk druk zijn boven op de berg. Een goed alternatief is een bezoek aan Signal Hill en Lion’s Head, die naast Tafelberg zijn gelegen. Hoewel minder hoog, heb je van Lion’s Head eveneens een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. Vanaf Signal Hill wordt iedere dag precies om 12.00 uur het ‘Noon Gun’ afgevuurd. Vergeet je oordopjes niet, want het ouderwetse kanon maakt een hels kabaal!

3 The V&A Waterfront

Op de plek waar vroeger de haven van Kaapstad was gesitueerd, vindt je het V&A Waterfront winkelcentrum. Bij deze toeristische trekpleister valt altijd wel wat te beleven. Naast meer dan 400 winkels en talloze restaurantjes zijn er een ambachtsmarkt, meerdere musea en een bioscoop gevestigd. Op straat zorgen straatmuzikanten voor een levendige en gezellige sfeer. Dit is ook de plek waar je de boot kunt nemen om Robbeneiland te bezoeken.

4 Company’s Garden

De eerste zeevaarders van de VOC kwamen bij Tafelberg aan land om water en vers voedsel te vinden. Ze stichtten een bevoorradingspost en legden een groentetuin aan. Deze ‘compagnie tuin’ ligt tegenwoordig in het hart van Kaapstad en is een oase van rust. Neem de tijd om lekker rond de dwalen tussen de fraaie bomen en mooi aangelegde bloemperken. Als je op een bankje gaat zitten met wat nootjes, zullen de eekhoorntjes die in het park leven binnen de kortste keren uit je hand eten.

5 De Bo-Kaap

Een van de leukste wijkjes van Kaapstad is de zogenaamde Bo-Kaap. Het is bekend vanwege de felgekleurde vrolijke huisjes die je er vindt. De oorspronkelijke bewoners van het wijkje stammen af van de slaven die door de VOC en de Britten naar Zuid-Afrika werden gebracht. Je vindt hier ook de oudste moskee van Zuid-Afrika. In de kleine restaurantjes kun je de heerlijkste gerechtjes eten, die lekker pittig gekruid zijn.

6 The Old Biscuit Mill

De afgelopen jaren heeft het bestuur van Kaapstad flink geïnvesteerd in een aantal vervallen delen van de stad, met als doel de omgeving nieuw leven in te blazen. Een perfect voorbeeld hiervan is The Old Biscuit Mill. Op het terrein van een voormalige biscuitfabriek is een bruisend centrum ontstaan met designerwinkeltjes, eetkraampjes, restaurantjes, straatkunst en galerieën. Je kunt er heerlijk rondstruinen op zoek naar leuke spulletjes en allerlei lekkernijen proeven.

 

Share This