Selecteer een pagina

Ben jij het type reiziger dat het liefst voor een rondreis kiest? Dan houd je waarschijnlijk van avontuurlijke vakanties waarbij het ontdekken centraal staat. Populaire bestemmingen voor rondreizen zijn Californië, Zuid-Afrika, maar ook dichter bij huis Andalusië en tal van Italiaanse regio’s. Maar waarom zou je niet een keer van de gebaande paden wijken? De wereld telt zoveel bestemmingen die gehuld zijn in een sluier van mystiek! Met deze vijf bestemmingen open je de deur naar een geheel nieuwe wereld waar je niet uitgekeken raakt!

1. Terug in de tijd met een rondreis door Iran

Alhoewel het land vaak gehuld gaat in negatieve berichtgevingen, is het een opvallend rustige en veilige bestemming. Iraniërs zijn vriendelijk en behulpzaam en zullen je tijdens je rondreis bijstaan waar nodig. Ook zijn ze vaak erg geïnteresseerd in jou. Iran barst van de historische gebouwen, die je in gedachten vervoeren naar vervlogen tijden van het ooit zo machtige Perzische Rijk. Vooral in Persepolis komt de geschiedenis weer tot leven, alhoewel ook de stad Isfahan je met zijn prachtige paleizen en moskeeën van de ene verbazing in de andere doet vallen.

Een reis die je zintuigen prikkelt

Behalve cultuur en historie heeft Iran je ook prachtige landschappen te bieden. In het land bestaat zowel een woestijnklimaat als een land- en een bergklimaat. De natuur is daardoor afwisselend en vooral erg kleurrijk. Aan de kust tref je onder andere rijstvelden, theeplantages en citrusvelden. Het binnenland wordt gekenmerkt door zowel bergen als woestijnen. Houd tijdens je reis natuurlijk wel rekening met de lokale cultuur. Als man en vrouw mag je op straat niet hand in hand lopen of affectie naar elkaar tonen. In moskeeën trek je je schoenen uit. Ook alcohol is verboden.

2. Een rondreis door Israël, het ‘Beloofde Land’

Ook met een rondreis door Israël stap je een betoverende wereld binnen. Met jouw bezoek maak je een reis dwars door de verhalen van de Bijbel. Om je door deze reis te laten betoveren, hoef je zelf echt niet religieus te zijn. Een rondreis door Israël is namelijk ook een reis door de geschiedenis. Gedurende je rondreis bezoek je onder andere het hippe Tel Aviv, de Dode Zee, het meer van Tiberias (waar Jezus over het water zou hebben gelopen) en natuurlijk Jeruzalem met onder andere zijn Klaagmuur, Tempelberg en Al-Aqsa Moskee.

Controles bij grensposten en bezienswaardigheden

Mocht je willen, dan kun je aan je rondreis door Israël een bezoek aan de Palestijnse gebieden toevoegen. Vanuit Jeruzalem sta je al binnen een uur in de Westelijke Jordaanoever. Controles zijn er weinig en de sfeer is opvallend kalm. Wel word je op de terugweg altijd uitvoerig gecontroleerd. Over het algemeen heerst er in Israël een zekere spanning. Zo zie je op veel plekken bijvoorbeeld militairen op straat en worden er bij bezienswaardigheden controles uitgevoerd. Echter is dit in Israël de normaalste zaak van de wereld en niets om je druk om te maken.

3. Nieuw-Zeeland, het land van de Kiwi’s

Het geheel aan de andere kant van de wereld gelegen Nieuw-Zeeland is een waar meesterwerk van Moeder Aarde. Het land van de Kiwi’s, zoals de locals ook wel worden genoemd, is rijk aan overweldigende landschappen. Denk aan geisers, vulkanen, tropische baaien, regenwouden maar ook besneeuwde bergen. Een rondreis door Nieuw-Zeeland voelt als een reis door alle continenten tegelijk. Op elke bestemming bevind je je weer in een geheel andere setting. Je zult je ogen uitkijken!

Het voordeel van een georganiseerde rondreis

Nieuw-Zeeland is een immens land. Het bestaat uit twee delen, het Noordereiland en het Zuidereiland. Wie nadenkt over een rondreis door dit land, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Dan biedt een georganiseerde rondreis Nieuw-Zeeland uitkomst. Zo is de route helemaal voor je uitgestippeld en zijn vervoer en accommodaties geregeld, maar geniet je toch in alle vrijheid van je vakantie. Je kunt ervoor kiezen om Nieuw-Zeeland per auto te ontdekken, maar ook is het land ideaal voor camperreizen. Neem goede schoenen en sportieve kleding mee, want Nieuw-Zeeland is een echte outdoorbestemming.

4. Ontdek de unieke flora en fauna van Madagascar

Madagascar ligt op 400 kilometer van de Oost-Afrikaanse kust en wordt ook wel het ‘Rode Eiland’ genoemd. Tientallen miljoenen jaren geleden brak dit stuk land los van het vasteland. Vanwege zijn geïsoleerde ligging kreeg de natuur de mogelijkheid om geheel zijn eigen gang te gaan. Negentig procent van de flora en fauna op dit Afrikaanse eiland vind je daarom nergens anders ter wereld. Ook de bevolking is een bijzondere mengeling van culturen en tradities. Dit alles maakt Madagascar een unieke bestemming die door nieuwsgierige reizigers absoluut niet mag worden overgeslagen.

Rondreis vol natuur en bountystranden

Wie door Madagascar reist, heeft niet zelden het gevoel dat hij het decor van de documentaireserie Planet Earth is binnengestapt. Alleen de stem van David Attenborough ontbreekt nog. Madagascar heeft de grootte van Frankrijk en telt maar liefst negentien nationale parken. Genoeg te zien dus! Een groepsrondreis of een selfdrive is dé manier om het eiland te ontdekken. Openbaar vervoer is er namelijk nauwelijks aanwezig. Natuurlijk wissel je avontuurlijke dagen af met dagen zonnebaden aan ultieme bountystranden. Wat wil je nog meer?

5. Op reis in Oost-Europa én West-Azië: Georgië

Tot slot Georgië, een land waar we tot op heden eigenlijk maar weinig bij stil hebben gestaan. Echter is het zich langzaam aan het ontwikkelen tot een interessante en veelzijdige keuze voor de reislustigen van deze wereld. Georgië ligt precies op de grens tussen Oost-Europa en West-Azië en daarmee maak je in dit land dus een rondreis op twee werelddelen. De Zwarte Zee, de berglandschappen en de eeuwenoude stadjes oefenen de grootste aantrekkingskracht uit.

Een bestemming bomvol cultuur én natuur

Georgië is gedurende zijn geschiedenis beïnvloed door allerlei verschillende culturen. Zowel de Grieken, Ottomanen als de Perzen hebben hier hun voetsporen achtergelaten. Dit zorgt ervoor dat jij als cultuurliefhebber van Georgië maar niet genoeg kunt krijgen. In het land bezoek je kerken, maar ook moskeeën en synagogen. Ook wat natuur betreft heb je niets te klagen. Zelf rijden in dit land kan prima, maar liever niet in het donker. Ook op de bergweggetjes is wat extra waakzaamheid vereist. In Georgië profiteer je van lage prijzen en….. massatoerime? Daar hebben ze nooit van gehoord.

Share This