ik ga op reis en neem zwemkleding mee

Ik ga op reis en ik neem mee…

We hebben zoveel zin in de zon dat we soms wel iets vergeten. Natuurlijk pakken we als eerst onze zwemkleding maar hoe zit het met medicijnen en financiële zaken??

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn hebben we alle belangrijke spullen/zaken op een rijtje staan:

Checklist: Financiële zaken

Voordat we los willen gaan op de souvenirtjes is het handig of even voor jezelf na te gaan of er nog veel grote rekeningen binnen komen. Deze moeten natuurlijk betaald blijven worden. Daarnaast is het hebben van lokale geld en een pinpas of eventuele creditcard wel zo handig.

Het mag dan wel vakantie zijn maar we moeten rekeningen blijven betalen. Vergeet daarom niet je reader. Bij het gebruik van een lokale computer wordt er sterk afgeraden om dit voor financiële doel einde te gebruiken. Maak daarom altijd gebruik van je eigen laptop of vraag een hotelmedewerker voor een perfecte locatie. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd pint bij een pinautomaat naast een bank. Wanneer er een te grote aantal bedrag op een dag wordt aangevraagd kan dit voor het systeem te veel worden en komt het geld niet aan. Hou daarom uit voorzorg het nummer van je eigen bank altijd bij de hand.

Checklist: Auto

Voor een autovakantie is het hebben van je rijbewijs en belangrijke autopapieren essentieel. Papieren van de laatste APK controle en kentekenbewijs is dan ook meer dan genoeg. Daarnaast is het controleren van een volle tank, juiste banden, olie peil en de koel- en ruitenwissenvloeistof prioriteit. Controleer daarnaast of je navigatie up to date is en neem in geval val nood een gevarendriehoek, zaklamp en (juiste) wegenkaarten mee.

Checklist: Medicijnen

Wanneer je gebruik maakt van voorgeschreven medicijnen is het voor jezelf fijn om eerst langs de dokter te gaan. Controleer samen of je genoeg hebt en of er eventueel niks over datum is.

Naast zonnebrandcrème is het hebben van een middel tegen muggen beten erg belangrijk. Het middel DEET staat hier dan ook erg bekend om. Mocht je toch gebeten zijn is het hebben van baby poeder om de jeuk te verlichten erg fijn. Naast een oplopende zonnesteek is het innemen van een aspirine of paracetamol ook tegen koorts. Daarnaast kun je dit ook innemen tegen oorpijn bij het opstijgen van de vliegtuig. Vergeet naast een koortsthermometer geen hoestdrank, diarree remmers en verband/pleisters.

Kortom genoeg redenen om optijd te beginnen met inpakken!

Pin It on Pinterest

Share This