Reisdocument voor Canada

Sinds 15 maart 2016 is het voor toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen verplicht om de eTA toeristenvisum aan te vragen. Maar u vraagt u nu natuurlijk af wat een eTA is. De eTA is een elektronische reismachtiging voor reizigers uit een ander land die met vliegtuig naar Canada komen.
Het reisdocument wordt elektronische aan u paspoort gekoppeld. U hoeft dus het niet op papier af te drukken als bewijs. Het is geldig voor 5 jaar of eerder als uw paspoort natuurlijk eerder vervalt. Bij aankomst op de luchthaven van Canada vertelt de douane hoe lang u in het land mag verblijven. Normaal gesproken is de verblijfstijd 6 maanden.

Voor deze reizigers is de eTA voor bedoeld

De eTA geldt voor alle reizigers van een andere land dan de verenigde Staten die geen visum hebben en dus per vliegtuig naar Canada willen reizen. In dit geval dus u als reiziger met een Nederlandse of Belgische paspoort. Uitzondering is wanneer men over land of zee het land binnenkomen, dan heeft u namelijk geen eTA nodig.

Hier kunt u terecht voor een online visum voor Canada (eTA)

Met de eTA heb je dus toestemming om naar Canada te reizen met vliegtuig. Er zijn verschillende manieren om de eTA aan te vragen. Eén van de makkelijke manieren is het aanvragen van de eTA op Evisumservice.nl. Via Esvisumservie.nl kunt u een online aanvraagformulier indienen in slechts enkele minuten en binnen 72 uur heeft u alle officiële documenten in handen. Wij adviseren je om dit enkele dagen van te voren of minimaal 72 uur voor je vertrek te doen. Zo kunt met een gerust hart op reis gaan. Een andere optie is om het bij het consulaat zelf te doen, daar kan de aanvraag alleen worden voldaan met een creditcard.

Benodigdheden bij het aanvragen van eTA

Voor het aanvragen van eTA op Evisumservice heeft u enkel nodig:
• Een geldig paspoort (hierop komt ook uiteindelijk de eTA)
• Een geldig e-mail adres
• Een geacpteerde betaalmethode zoals: PayPal, iDEAL, creditcard óf Mistercash/Bancontact

Uitzonderingen

• Inwoners uit Canada met een permanente verblijfsvergunning hoeven geen eTA aan te vragen om Canada binnen te komen. Wel moeten ze met een permanente verblijfsvergunning reisdocument reizen. Zij kunnen geweigerd worden aan boord voor de vlucht naar Canada.

• Inwoners uit de Verenigde Staten met een permanente verblijfsvergunning moeten een eTA aanvragen om Canada binnen te komen naast hun green card. Zij hebben ook geen eTA nodig als zij over land of zee reizen en het land binnen komen.

• Studenten en iemand met een tijdelijke werkvergunning uit een visum-verplichte land, die hun vergunning vóór begin augustus hebben ontvangen, hebben een eTA nodig indien zij van plan zijn om buiten het land te reizen en vervolgens weer terug te vliegen naar Canada met vliegtuig.

Pin It on Pinterest

Share This